BasBQ
Beef en Steak

Varkens rib roast van de Vomar.

Wilco-G

Kooltjesharker
Berichten
245
Ik kwam een tijdje terug bij de Vomar dit stuk vlees tegen wat ook weer afgeprijsd was, dus mee genomen en ingevroren, vandaag ging hij op de bbq.

De thermometers zitten er in ..

iV9BCLI.jpg


De bbq met de minion methode aangestoken en een doosje beuken en eiken rookhout er boven op.

Z5iCU8P.jpg


De thermometer brigade is ook aanwezig.

dbJISZ4.jpg


Roken doet het zeker .. (y)

eoK3lrI.jpg


Na een uurtje toch even spieken .. het ziet er meer dan lekker uit en ruikt ook heerlijk.

kYe9FXa.jpg


Na ongeveer 2,5 uur is de kerntemperatuur 63 graden en is het stuk klaar, nu mag het rusten in folie en een theedoek,

70gZ3nx.jpg


Zo een stel baguettes afbakken en dan met wat groenvoer en een sausje opmaken en eten, de foto's daarvan volgen nog ..

Dank voor het kijken zover!
 

Wilco-G

Kooltjesharker
Berichten
245
Gesmaakt heeft het zeker.

Ik heb er stevige plakken van gesneden..

ZC0Klms.jpg


Het is nog mooi sappig vlees.

XEsVmS6.jpg


Op een broodje met wat sla komkommer en tomaat, afgemaakt met een bbq sausje, was het erg smakelijk.

kn6Hqqf.jpg


Zeker voor herhaling vatbaar, en zo is het leuk experimenteren met het bereiden van grotere stukken vlees zonder dat het meteen een gat in ons budget is.
 
Bovenaan Onderaan