Sickboy
Sprokkelaar
- Berichten
- 40
Ik wil dit weekeinde een hammetje maken van een mooi stuk varkens fricandeau. het is een stuk van zo'n 2kg, met dunne vetlaag aan een kant. Ik zit eraan te denken om de fricandeau te pekelen volgens een recept van bluesmoke-BBQ:
1l heet water
8 eetlepels zeezout (zonder jodium)
1 eetlepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel kruidnagels
5 blaadjes laurier
1.5l koud water
Ingredi?nten aan de kook brengen,langzaam laten afkoelen en 1.5 liter water toevoegen en klaar om te pekelen. En daarna warm roken op zon 90-100 graden C.
En dan nu eindelijk de vraag: Ik heb 100gr colorosso. Kan ik het zout in het recept 1 op 1 vervangen door colorosso? Ik hoop hierdoor die mooie roze hamkleur aan het vlees te krijgen. en vraag nummer twee: mag colorosso sowieso gekookt worden? Ik heb ergens gelezen dat het niet te heet mag worden in ver band met het vormen van giftige stoffen.
Alvast bedankt,
Marco
1l heet water
8 eetlepels zeezout (zonder jodium)
1 eetlepel zwarte peperkorrels
1 eetlepel kruidnagels
5 blaadjes laurier
1.5l koud water
Ingredi?nten aan de kook brengen,langzaam laten afkoelen en 1.5 liter water toevoegen en klaar om te pekelen. En daarna warm roken op zon 90-100 graden C.
En dan nu eindelijk de vraag: Ik heb 100gr colorosso. Kan ik het zout in het recept 1 op 1 vervangen door colorosso? Ik hoop hierdoor die mooie roze hamkleur aan het vlees te krijgen. en vraag nummer twee: mag colorosso sowieso gekookt worden? Ik heb ergens gelezen dat het niet te heet mag worden in ver band met het vormen van giftige stoffen.
Alvast bedankt,
Marco