Beef en Steak

Variaties op basis van Basis Rub Noskos

 

Artjuh

Tondelzoeker
Berichten
9
Hey BBQ liefhebbers! 🔥🍖

Ik heb wat AI gegenereerde content voor jullie om het onderwerp op gang te helpen.
Wie kent deze niet: NOSKOS - Basis Barbecue Rub, heerlijk op pulled pork, ribs en kip? De basis rub die velen van ons waarderen en dikwijls gebruiken.
Om je op deze post te houden, hier de ingrediënten:
  • 70 gram (¼ cup) zeezout
  • 60 gram (¼ cup) bruine basterdsuiker (goed aangedrukt)
  • 35 gram (¼ cup) paprikapoeder (gewone, niet de hete)
  • 3 eetlepels versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
Maar wat kan je er nog meer mee? 🤔
Hier zijn enkele variaties om jullie creativiteit te prikkelen:

☕️ Koffie Rub​

  • Voeg 2 el fijngemalen koffiebonen toe
  • Geschikt voor: Rundvlees, varkensvlees

🍗 Funky Chicken Rub​

  • Vervang paprikapoeder door gerookte paprika
  • Voeg 1 el mosterdpoeder toe
  • Geschikt voor: Kip, kalkoen

🧙‍♂️ Magic Dust​

  • Voeg 2 el komijnpoeder toe
  • Voeg 2 el mosterdpoeder toe
  • Geschikt voor: Varkensvlees, rundvlees

🍔 Pimp Ya Burger Dust​

  • Voeg 1 el dillezaad toe
  • Voeg 1 el gedroogde basilicum toe
  • Geschikt voor: Hamburgers, kippenvleugels

🍑 Kevin K’s Butt Rub​

  • Voeg 1 el kaneel toe
  • Voeg 1 el nootmuskaat toe
  • Geschikt voor: Varkensschouder, spareribs

🌾 Southern Succor Rub​

  • Voeg 1 el selderijzaad toe
  • Voeg 1 el oregano toe
  • Geschikt voor: Kip, varkensvlees

🌶️ Cajun Rub​

  • Voeg 1 el tijm toe
  • Voeg 1 el oregano toe
  • Voeg 1 el witte peper toe
  • Geschikt voor: Kip, zeevruchten

🧼 Mexican Rub (voor de liefhebbers van zeep!)​

  • Voeg 1 el korianderpoeder toe
  • Voeg 1 el komijn toe
  • Geschikt voor: Bubbelbad, Rundvlees, varkensvlees, groenten (zoals paprika en mais)

🌿 Herb Rub​

  • Voeg 1 el rozemarijn toe
  • Voeg 1 el tijm toe
  • Geschikt voor: Lam, kip, groenten (zoals aardappelen)

🍯 Sweet and Spicy Rub​

  • Voeg 2 el honingpoeder toe
  • Voeg 1 tl gemalen chipotle toe
  • Geschikt voor: Varkensvlees, kip

🌵 Southwestern Rub​

  • Voeg 2 el gemalen komijn toe
  • Voeg 2 el chilipoeder toe
  • Vervang de cayennepeper door 1 el gemalen chipotle peper voor een rokerige smaak
  • Geschikt voor: Rundvlees, varkensvlees

🌞 Mediterranean Rub​

  • Voeg 2 el gedroogde oregano toe
  • Voeg 1 el gedroogde tijm toe
  • Voeg 1 el gedroogde rozemarijn toe
  • Voeg 1 el citroenrasp toe
  • Geschikt voor: Kip, lamsvlees, groenten (zoals courgette en aubergine)

🍜 Asian-inspired Rub​

  • Voeg 2 el vijfkruidenpoeder toe
  • Voeg 1 el gemberpoeder toe
  • Voeg 1 el sesamzaadjes toe
  • Voeg 1 el sojasaus (in poedervorm, indien beschikbaar) toe
  • Geschikt voor: Kip, varkensvlees, tofu

🌴 Caribbean Jerk Rub​

  • Voeg 1 el gemalen piment toe
  • Voeg 1 el gemalen kaneel toe
  • Voeg 1 el gemalen nootmuskaat toe
  • Voeg 2 tl gedroogde tijm toe
  • Voeg 1 el gemalen gember toe
  • Geschikt voor: Kip, varkensvlees

🥵 Cajun Rub​

  • Voeg 2 el gedroogde oregano toe
  • Voeg 2 el gedroogde tijm toe
  • Voeg 2 el chilipoeder toe
  • Voeg 1 el gerookte paprikapoeder toe
  • Geschikt voor: Kip, zeevruchten

Nu ben ik benieuwd naar jullie variaties en voor welk stuk vlees!
Deel hier je basis rub ideeën en de variaties die je zelf hebt gemaakt.

Ik kan niet wachten om een van jullie variaties te maken en toe te passen op het stuk vlees dat wordt aangeraden🔥🍗🍔

Happy grilling! 🍻😎
Arthur
 
A.I. moet ook nog leren.
Zo vindt niet iedereen koriander (blad!) naar zeepsop smaken, dat is genetisch bepaald.
Dan is er een heel groot verschil tussen korianderblad en korianderzaad qua smaak
Korianderblad smaakt pittig peterselieachtig en voor sommigen heeft het een zeepsopsmaak.
Korianderzaad heeft een heel andere smaak en heeft iets weg van zoete peper zonder de hitte van peper en totaal geen zeepsopsmaak
In Indonesië noemen ze het ketoembar (korianderzaad) en daun ketoembar (korianderblad) waarbij de eerste het meest wordt gebruikt.
In andere Aziatische landen zoals Thailand en Vietnam wordt weer veel meer het blad gebruikt
 
Zogenaamde 'AI' is alleen geschikt om die dingen te laten maken die je zelf ook op expert niveau zou kunnen maken.
Het vervelendste is dat de fouten die hij maakt, doorgaans wel geloofwaardig klinken. Helemaal als je oppervlakkig leest of stiekum toch niet die expert bent.
Ik vind het gebruik ervan in gevallen zoals deze dus vooral irritant. Een hoop blabla met een grote kans op fouten.
Maar misschien ben ik te kritisch, heeft mogelijk ook met mijn werk te maken (ben programmeur).
 
Honingpoeder en sojasauce in poedervorm. Zou niet weten waar ik dat vandaan moet halen. :unsure: Verder wel een leuk item voor mensen die graag varieren. :D
 
Grappig dat de AI wel de namen voor de varianten van mijn site gebruikt maar er dan een ander recept bij bedenkt 🙄😂
 
Honingpoeder en sojasauce in poedervorm. Zou niet weten waar ik dat vandaan moet halen. :unsure: Verder wel een leuk item voor mensen die graag varieren. :D


In het land van de rubs/kruidenmixen, is dit niet heel ongebruikelijk. Heeft als voordeel dat je precies altijd dezelfde hoeveelheid kunt afwegen , en daarmee exact hetzelfde product kunt maken. Daarnaast houdbaarheid en een kloppende ingrediëntendeclaratie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan