Vandaag niet super veel tijd om te bbq-en. Er moest nl eerst nog ff geschaatst worden. Vanmiddag ongepland toch een wandeling, dus voor het vertrek eerst maar ff de kip in de marinade gooien. Chickenkebab volgens het recept van smokey goodness stond op t menu.
de marinade was erg lekker, maar ben blij dat we hem minstens 3 uur in de marinade hadden gelegd, want ik vond het te weinig doorgedrongen in de kip. Volgens bereidingrecept minstens 1,5 uur. Nou dat wordt volgende keer gewoon een avond van te voren marineren en lekker een ruime nacht en dag laten intrekken.
Iets te overijverig geweest met t aansteken van kamado, waardoor m’n targettemp te hoog uitkwam.
3 brandpuntjes voor 220 is meer dan genoeg om mee te beginnen
en voor de kip denk ik toch maar rvs proberen volgende keer ipv gietijzer. Of is dat niet nodig?
Het was lekker en ook mals, maar deze x wat minder tevreden over het resultaat van de bereiding.
Hieronder een klein foto verslag.
de marinade was erg lekker, maar ben blij dat we hem minstens 3 uur in de marinade hadden gelegd, want ik vond het te weinig doorgedrongen in de kip. Volgens bereidingrecept minstens 1,5 uur. Nou dat wordt volgende keer gewoon een avond van te voren marineren en lekker een ruime nacht en dag laten intrekken.
Iets te overijverig geweest met t aansteken van kamado, waardoor m’n targettemp te hoog uitkwam.
3 brandpuntjes voor 220 is meer dan genoeg om mee te beginnen
en voor de kip denk ik toch maar rvs proberen volgende keer ipv gietijzer. Of is dat niet nodig?
Het was lekker en ook mals, maar deze x wat minder tevreden over het resultaat van de bereiding.
Hieronder een klein foto verslag.