- Berichten
- 191
Vraagje:
Ik heb vorige week vrijdag twee kleine porties buikspek in de koelkast gelegd. Dit met het idee om er bacon van te gaan maken.
Hiervoor heb ik de benodigde zouten volgens de calculator netjes afgewogen en gemengd. Hier heb ik nitrietzout voor gebruikt. Een standaard variant gemaakt en bij de andere nog wat extra kruiden toegevoegd.
http://nbpconsulting.nl/bbq/baconcalculator.php
Hoe kun je nu controleren of dit proces goed is gegaan?
Om eerlijk te zijn heb ik niet de indruk dat de stukken buikspek "stugger / vaster" van structuur zijn geworden. Het lijkt nog net zo vers/soepel als toen het van de slager kwam. Tevens is er nauwelijks tot geen vocht vrijgekomen terwijl ze in een goed afgesloten ziplock zak hebben gezeten? Ondanks dat ze inmiddels 6 dagen in de koelkast hebben gelegen en netjes elke dag heb gedraaid en gemasseerd?
Kunnen deze stukken nog worden gerookt op de BBQ? Heb nog geen ervaring met het pekelen vandaar de vraagtekens of het proces is goed gegaan.
Ik heb vorige week vrijdag twee kleine porties buikspek in de koelkast gelegd. Dit met het idee om er bacon van te gaan maken.
Hiervoor heb ik de benodigde zouten volgens de calculator netjes afgewogen en gemengd. Hier heb ik nitrietzout voor gebruikt. Een standaard variant gemaakt en bij de andere nog wat extra kruiden toegevoegd.
http://nbpconsulting.nl/bbq/baconcalculator.php
Hoe kun je nu controleren of dit proces goed is gegaan?
Om eerlijk te zijn heb ik niet de indruk dat de stukken buikspek "stugger / vaster" van structuur zijn geworden. Het lijkt nog net zo vers/soepel als toen het van de slager kwam. Tevens is er nauwelijks tot geen vocht vrijgekomen terwijl ze in een goed afgesloten ziplock zak hebben gezeten? Ondanks dat ze inmiddels 6 dagen in de koelkast hebben gelegen en netjes elke dag heb gedraaid en gemasseerd?
Kunnen deze stukken nog worden gerookt op de BBQ? Heb nog geen ervaring met het pekelen vandaar de vraagtekens of het proces is goed gegaan.