- Berichten
- 338
Ons ultieme vakantie gevoel is de dag afsluiten met een lekker ijsje, maar hoe combineer je dat met het thema van deze maand? Zelf ijs maken op de bbq wordt geen succes, dat wordt zo'n bende. Toch leek het mij een mooie uitdaging om iets met ijs te maken op de bbq. Ik zag dat het mogelijk was om zelf de ijshoorntjes te maken in de oven, dan moet dat toch ook kunnen op de bbq? We gaan de uitdaging aan.
We beginnen met het maken van het beslag.
Kristalsuiker
Basterdsuiker
Roomboter
Melk
Ei
Bloem
en Vanille extract
Dit mengen we stapsgewijs tot een glad beslag.
We dachten slim te zijn om de Paellapan te gebruiken als bakplaat. Dit was achteraf niet zo'n succes, dat zie je bij de volgende foto's. Om na het bakken de hoorntjes vorm te geven hebben we malletjes gemaakt van stevig papier en aluminiumfolie.
Weber aangestoken op 175 graden en de eerste lading kan er in.
Helaas ging het op het metaal toch iets te hard en kregen de hoorntjes een ongelijke garing. De smaak was wel goed maar voor een mooi ijsje was deze poging mislukt.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen: we proberen het op de pizza steen.
Het blijft lastig, maar na een aantal pogingen hebben we het toch voor elkaar gekregen om wat mooie hoorntjes te maken.
Een lekker bolletje stracciatella ijs en de nodige versiering, snel een foto maken voordat het smelt en smullen maar.
We beginnen met het maken van het beslag.
Kristalsuiker
Basterdsuiker
Roomboter
Melk
Ei
Bloem
en Vanille extract
Dit mengen we stapsgewijs tot een glad beslag.
We dachten slim te zijn om de Paellapan te gebruiken als bakplaat. Dit was achteraf niet zo'n succes, dat zie je bij de volgende foto's. Om na het bakken de hoorntjes vorm te geven hebben we malletjes gemaakt van stevig papier en aluminiumfolie.
Weber aangestoken op 175 graden en de eerste lading kan er in.
Helaas ging het op het metaal toch iets te hard en kregen de hoorntjes een ongelijke garing. De smaak was wel goed maar voor een mooi ijsje was deze poging mislukt.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen: we proberen het op de pizza steen.
Het blijft lastig, maar na een aantal pogingen hebben we het toch voor elkaar gekregen om wat mooie hoorntjes te maken.
Een lekker bolletje stracciatella ijs en de nodige versiering, snel een foto maken voordat het smelt en smullen maar.