- Berichten
- 6.637
De eerste keer dat ik deze bereiding zag, had ik zwaar mijn bedenkingen. Als je hem een paar keer voorbij ziet komen, komt toch het besef deze *moet* ik een keertje gedaan hebben. Dus al weer een dikke maand geleden alle ingredi?nten ingeslagen vrienden uitgenodigd, maar helaas door ziekte uit moeten stellen. Vandaag moest het dan maar worden ingehaald.
Dus hopliedop zout zo ongeveer 2kg zout (met 2 eiwitten) verdelen over een (licht vochtige) hydrofiele luier. Daarna een beetje peper en oregano er over. Daarboven op de ossenhaas gelegd.
Daarna even alles keurig bij elkaar binden.
Een volle starter met briketten klaar gemaakt en hop daar het vlees op, oei dat past maar net (nou ja net niet).
Na zo'n 7 minuten moest ik omdraaien, ik heb dit gewoon met de handen gedaan (in oude ovenwanten dat is niet handig :-[). De touwtjes waren al helemaal door gefikt dus helaas knapte de zoutkorst tijdens het draaien. De bovenkant was ook nog niet hard, had ik dan toch de deksel dicht moeten doen?? Stress en paniek, oei wat nu... Nou ja we zijn al halverwege en gelukkig was alleen de ex onderkant kapot. Dus gelijk een temperatuur meter er in gejast en gewoon doorgegaan. Je ziet links op de foto een deel van de ossenhaas onbeschermd liggen. De volgende paar minuten een beetje balend door gekomen. Deze foto is ook niet door mij gemaakt, want de lol was me er al een beetje af...
Ik heb hem doorlaten gaan tot 45 graden kern, daarna heb ik gevaarte van het vuur gepakt. En zorgvuldig van het zout ontdaan met een borsteltje. Je ziet dat er uiteindelijk 1 plekje een beetje gehavend was door de intense hitte.
Bij het snijden sloeg mijn lichte depri stemming weer om, yes prachtig!!!
En we hebben de avond afgesloten met up side down mango pie op basis van Frits zijn receptuur, gemaakt door mijn oudste dochter en haar vriendin!
Al met al hebben we heerlijk gegeten in huize Structor en onze gasten wilden nog graag een keer terug komen! O ja naast de lomo al trapo en upside down cake zijn er ook nog ribbels, couscous salade & Domi's wortel salade gegeten, maar dat is allemaal niet gebeurd
Dus hopliedop zout zo ongeveer 2kg zout (met 2 eiwitten) verdelen over een (licht vochtige) hydrofiele luier. Daarna een beetje peper en oregano er over. Daarboven op de ossenhaas gelegd.

Daarna even alles keurig bij elkaar binden.

Een volle starter met briketten klaar gemaakt en hop daar het vlees op, oei dat past maar net (nou ja net niet).

Na zo'n 7 minuten moest ik omdraaien, ik heb dit gewoon met de handen gedaan (in oude ovenwanten dat is niet handig :-[). De touwtjes waren al helemaal door gefikt dus helaas knapte de zoutkorst tijdens het draaien. De bovenkant was ook nog niet hard, had ik dan toch de deksel dicht moeten doen?? Stress en paniek, oei wat nu... Nou ja we zijn al halverwege en gelukkig was alleen de ex onderkant kapot. Dus gelijk een temperatuur meter er in gejast en gewoon doorgegaan. Je ziet links op de foto een deel van de ossenhaas onbeschermd liggen. De volgende paar minuten een beetje balend door gekomen. Deze foto is ook niet door mij gemaakt, want de lol was me er al een beetje af...

Ik heb hem doorlaten gaan tot 45 graden kern, daarna heb ik gevaarte van het vuur gepakt. En zorgvuldig van het zout ontdaan met een borsteltje. Je ziet dat er uiteindelijk 1 plekje een beetje gehavend was door de intense hitte.

Bij het snijden sloeg mijn lichte depri stemming weer om, yes prachtig!!!

En we hebben de avond afgesloten met up side down mango pie op basis van Frits zijn receptuur, gemaakt door mijn oudste dochter en haar vriendin!

Al met al hebben we heerlijk gegeten in huize Structor en onze gasten wilden nog graag een keer terug komen! O ja naast de lomo al trapo en upside down cake zijn er ook nog ribbels, couscous salade & Domi's wortel salade gegeten, maar dat is allemaal niet gebeurd
