- Berichten
- 522
Ik heb al een tijdje een procureur van 2.5kg in mn vriezer liggen, maar steeds vanwege een overvolle agenda of simpelweg vergeten te ontdooien nog niet aan toegekomen. Dit keer wist ik van tevoren dat ik vandaag de hele dag de tijd zou hebben, dus die homp op vrijdag uit de vriezer getrokken om te ontdooien. Gisteravond een beetje bijgesneden en even lekker in de rub gezet en in de folie gewikkeld.
Vandaag ging de wekker om 7 uur, je moet er wat voor over hebben haha.
Lekker met een kopje koffie en onder het gezang van alle vroege vogeltjes de bbq klaar staan maken. Toch wel genieten!
Had een afgesneden stuk bewaard om tussendoor ff een snackje te hebben
Alles om stipt 8 uur op de Q gegooid en nu is het grote wachten begonnen...
Ff tussentijdse controle gedaan en besloten mn snack te claimen, dat ging er prima in!
De 70 graden bereikt en een laagje SBR eroverheen gedaan, dit een uurtje zo laten liggen waarna ik het ingepakt heb.
Tijd voor een lekker biertje erbij, poh poh wat een prachtig weer is het vandaag!
Nog maar eentje dan
Op 89 graden begonnen met prikken, maar toen was ie er nog net niet helemaal... Vanaf nu ongeveer iedere 15 minuten ff een prikje gedaan. Uiteindelijk op ongeveer 94.5 graden besloten dat t goed was en het pakket van de barbecue afgehaald. Opengemaakt en even uit laten walmen en de overmatige sappen in een bakje gegooid. Toen weer terug ingepakt en in de koelbox gegooid, ik gok dat dit rond half 5 in de middag was! Dus in totaal ongeveer 8 en een half uur.
Na 2 uur in de koelbox weer uitgepakt en tijd om te pullen!
Nog een beetje rub kruiden, appel azijn en bbq saus toegevoegd en goed gehusseld.
Mijn vriendin heeft in de tussentijd een lekkere coleslaw gemaakt voor erbij. Man man man wat was dat lekker en dit een enorme geniet dag zeg, ik pak er nog een pilsje bij als afsluiter, Cheers!
Vandaag ging de wekker om 7 uur, je moet er wat voor over hebben haha.
Lekker met een kopje koffie en onder het gezang van alle vroege vogeltjes de bbq klaar staan maken. Toch wel genieten!
Had een afgesneden stuk bewaard om tussendoor ff een snackje te hebben
Alles om stipt 8 uur op de Q gegooid en nu is het grote wachten begonnen...
Ff tussentijdse controle gedaan en besloten mn snack te claimen, dat ging er prima in!
De 70 graden bereikt en een laagje SBR eroverheen gedaan, dit een uurtje zo laten liggen waarna ik het ingepakt heb.
Tijd voor een lekker biertje erbij, poh poh wat een prachtig weer is het vandaag!
Nog maar eentje dan

Op 89 graden begonnen met prikken, maar toen was ie er nog net niet helemaal... Vanaf nu ongeveer iedere 15 minuten ff een prikje gedaan. Uiteindelijk op ongeveer 94.5 graden besloten dat t goed was en het pakket van de barbecue afgehaald. Opengemaakt en even uit laten walmen en de overmatige sappen in een bakje gegooid. Toen weer terug ingepakt en in de koelbox gegooid, ik gok dat dit rond half 5 in de middag was! Dus in totaal ongeveer 8 en een half uur.
Na 2 uur in de koelbox weer uitgepakt en tijd om te pullen!
Nog een beetje rub kruiden, appel azijn en bbq saus toegevoegd en goed gehusseld.
Mijn vriendin heeft in de tussentijd een lekkere coleslaw gemaakt voor erbij. Man man man wat was dat lekker en dit een enorme geniet dag zeg, ik pak er nog een pilsje bij als afsluiter, Cheers!

Laatst bewerkt: