BasBQ
Beef en Steak

Ultieme geniet dag met Pulled Pork

 
 

Kyrti

Stoker
Berichten
478
Ik heb al een tijdje een procureur van 2.5kg in mn vriezer liggen, maar steeds vanwege een overvolle agenda of simpelweg vergeten te ontdooien nog niet aan toegekomen. Dit keer wist ik van tevoren dat ik vandaag de hele dag de tijd zou hebben, dus die homp op vrijdag uit de vriezer getrokken om te ontdooien. Gisteravond een beetje bijgesneden en even lekker in de rub gezet en in de folie gewikkeld.
IMG_20220507_222722.jpg
IMG_20220507_224414.jpg


Vandaag ging de wekker om 7 uur, je moet er wat voor over hebben haha.
IMG_20220508_074533.jpg

Lekker met een kopje koffie en onder het gezang van alle vroege vogeltjes de bbq klaar staan maken. Toch wel genieten!

IMG_20220508_074027.jpg

Had een afgesneden stuk bewaard om tussendoor ff een snackje te hebben
IMG_20220508_080354.jpg

Alles om stipt 8 uur op de Q gegooid en nu is het grote wachten begonnen...

IMG_20220508_105353.jpg
IMG_20220508_122540.jpg

Ff tussentijdse controle gedaan en besloten mn snack te claimen, dat ging er prima in!

IMG_20220508_132803.jpg

De 70 graden bereikt en een laagje SBR eroverheen gedaan, dit een uurtje zo laten liggen waarna ik het ingepakt heb.
IMG_20220508_133003.jpg

IMG_20220508_133353.jpg

Tijd voor een lekker biertje erbij, poh poh wat een prachtig weer is het vandaag!
IMG_20220508_170114.jpg

Nog maar eentje dan 😁

IMG_20220508_161427.jpg

Op 89 graden begonnen met prikken, maar toen was ie er nog net niet helemaal... Vanaf nu ongeveer iedere 15 minuten ff een prikje gedaan. Uiteindelijk op ongeveer 94.5 graden besloten dat t goed was en het pakket van de barbecue afgehaald. Opengemaakt en even uit laten walmen en de overmatige sappen in een bakje gegooid. Toen weer terug ingepakt en in de koelbox gegooid, ik gok dat dit rond half 5 in de middag was! Dus in totaal ongeveer 8 en een half uur.

Na 2 uur in de koelbox weer uitgepakt en tijd om te pullen!

IMG_20220508_180243.jpg
IMG_20220508_181806.jpg

Nog een beetje rub kruiden, appel azijn en bbq saus toegevoegd en goed gehusseld.

IMG_20220508_185005.jpg


Mijn vriendin heeft in de tussentijd een lekkere coleslaw gemaakt voor erbij. Man man man wat was dat lekker en dit een enorme geniet dag zeg, ik pak er nog een pilsje bij als afsluiter, Cheers! 🍻

IMG_20220508_185420__01.jpg
 
Laatst bewerkt:
Lekker hoor 😋.
heb zelf net een klaar gemaakt voor run morgen 😄
 
Lekker broodje ziet er goed uit! Ook het snackje 👍
Gefeliciteerd met de sticker alvast
 
Ziet er goed uit!
En een kleine gok: abonnement bij beer-in-a-box?😅 herken een die biertjes namelijk uit mijn laatste box!
 
Heerlijk!

Mooi gemaakt, lekker genieten in het zonnetje met een biertje erbij.

Wat had je voor rookhout gebruikt?

Gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Heerlijk!

Mooi gemaakt, lekker genieten in het zonnetje met een biertje erbij.

Wat had je voor rookhout gebruikt?

Gefeliciteerd met je Knorretje.
2 chunks appelhout gebruikt, maar had achteraf net iets meer aanwezig gemogen
 
gefeliciteerd met je knorretje!
 
Terug
Bovenaan Onderaan