H
hardcopy
Gast
Hallo iedereen.
Ik heb een UDS gemaakt/gekocht. Dit was een standaard drum smoker waarbij er al een vuurluik in was gemaakt en een rooster in zat.
Ik heb hier zelf aan toegevoegd een temperatuurregeling, waardoor lucht via een koperen pijn wordt bijgeblazen als de temeratuur te laag is.

Het probleem is, dat hij te heet brand, Hij zit vaak op 140/150 graden, waardoor ik toch echt iets fouts doe.
Ik heb het vuurluik dicht, maar door de kiertjes komt er toch lucht bij, zou dit het probleem kunnen zijn?
Ik gebruik een BBQ starter als houtskool bak. Ik doe hier 5/6 briketten in en steek deze aan. Als deze goed branden dan vul ik de bbq starter voor 3/4 met briketten, met bovenop een hoop eiken houtmot wat in eerst in water heb laten weken.
Misschien is de BBQ starter niet zo geschikt?
Graag jullie expertise...
Groet
Mike
Ik heb een UDS gemaakt/gekocht. Dit was een standaard drum smoker waarbij er al een vuurluik in was gemaakt en een rooster in zat.
Ik heb hier zelf aan toegevoegd een temperatuurregeling, waardoor lucht via een koperen pijn wordt bijgeblazen als de temeratuur te laag is.

Het probleem is, dat hij te heet brand, Hij zit vaak op 140/150 graden, waardoor ik toch echt iets fouts doe.
Ik heb het vuurluik dicht, maar door de kiertjes komt er toch lucht bij, zou dit het probleem kunnen zijn?
Ik gebruik een BBQ starter als houtskool bak. Ik doe hier 5/6 briketten in en steek deze aan. Als deze goed branden dan vul ik de bbq starter voor 3/4 met briketten, met bovenop een hoop eiken houtmot wat in eerst in water heb laten weken.
Misschien is de BBQ starter niet zo geschikt?
Graag jullie expertise...
Groet
Mike