dat spul is echt vervelend!
maar als je de ton bijna roodgloeiend stookt laat t wel los.
Restanten met een ronde verfafkrabber er goed uit schrapen.
Evt nog wat plekjes na schuren.
Kleine rest plekjes coating heb ik er verder in gelaten.
Onder het motto van als het er nou nog niet uit is dan doet het ook niets meer als ik er in aan het BBQn ben tussen de 100 en 150 graden.
Dus ingesmeerd met arachideolie en met standaard briketten de kolemmand gevuld om de binnenkant te seasonen.
Misschien beter de hier op het forum aangeprezen "Crisco" voor te gebruiken maar ik was te lui om er voor de deur uit te gaan toen
Tot slot kan ik bevestigen dat die laatste restjes coating geen invloed hebben op de smaak van het vlees dat uit de ton komt.
Nooit iets van een vreemde en/of afwijkende geur of smaak ontdekt tijdens de vele sessies en wedstrijden.
De resultaten op de wedstrijden laten tevens zien dat de judges hier ook niets van merken!