Ik sta op het punt een nieuwe kamado aan te schaffen. Ik weet al wel welke ik wil hebben maar twijfel enorm aan het formaat.... Ik wil iig een Kamado Joe Konnected. Natuurlijk kan daar ook over gediscussieerd worden, maar daar gaat het niet om!
De 'gewone' Konnected is al leverbaar, maar volgende maand komt ook de Big Joe Konnected uit. Ik heb 4 jaar al een Large kamado gehad. Op zich een dikke prima! Maar als je wat uitgebreider wilt koken (gepofte aardappelen, gegrilde groenten, etc.) had ik al snel ruimtegebrek. Dat kan goed op de Big Joe!
Nu heb ik vanmorgen in een zaak de gewone Big Joe bewonderd (goed vergelijkbaar met de Big Joe Konnected). Een prachtige kamado! Maar wel fors.... Ik schrok er bijna van wat een joekel.
Nu hebben wij een redelijk terras, maar het vult ook snel. Zeker nu er sinds een half jaar ook al een pizza oven van Gozney staat.
Ik zit voortdurend de balans op te maken, de voor- en nadelen van een gewone Konnected en de Big Joe Konnected. Heb ik de extra grill ruimte echt nodig? Aardappelen en groente kan je natuurlijk ook prima in de keuken maken. Het extra verbruik aan houtskool speelt ook mee, maar daar heb ik beduidend minder moeite mee.
Heeft iemand nog tips waar ik aan kan denken? Nog meer voor- en of nadelen? Is iemand al eens een keer overgestapt van een Large naar een XL kamado?
Ik hoor het graag van jullie!
De 'gewone' Konnected is al leverbaar, maar volgende maand komt ook de Big Joe Konnected uit. Ik heb 4 jaar al een Large kamado gehad. Op zich een dikke prima! Maar als je wat uitgebreider wilt koken (gepofte aardappelen, gegrilde groenten, etc.) had ik al snel ruimtegebrek. Dat kan goed op de Big Joe!
Nu heb ik vanmorgen in een zaak de gewone Big Joe bewonderd (goed vergelijkbaar met de Big Joe Konnected). Een prachtige kamado! Maar wel fors.... Ik schrok er bijna van wat een joekel.
Nu hebben wij een redelijk terras, maar het vult ook snel. Zeker nu er sinds een half jaar ook al een pizza oven van Gozney staat.
Ik zit voortdurend de balans op te maken, de voor- en nadelen van een gewone Konnected en de Big Joe Konnected. Heb ik de extra grill ruimte echt nodig? Aardappelen en groente kan je natuurlijk ook prima in de keuken maken. Het extra verbruik aan houtskool speelt ook mee, maar daar heb ik beduidend minder moeite mee.
Heeft iemand nog tips waar ik aan kan denken? Nog meer voor- en of nadelen? Is iemand al eens een keer overgestapt van een Large naar een XL kamado?
Ik hoor het graag van jullie!