BasBQ
Beef en Steak

Tweede keer picanha

 

Ramon076

Sprokkelaar
Berichten
32
Vanavond voor de tweede keer picanha gemaakt en de tips van de vorige keer in acht genomen.
Gisteren een mooie picanha uit Namibië bij de Makro gekocht.
Vlees een uur voor bereiding uit de koelkast gehaald en vet ingesneden. Wat grof zeezout en versgemalen peper erop.
Q voorbereid met de minion methode met Ecobrasa briketten. 8 Briketten in de starter.
Temperatuur ging vrij snel omhoog, vuur geknepen en is stabiel gebleven tussen de 120 en 130 graden. Picanha indirect op de Q.
Bij kerntemperatuur van 45 de picanha ingepakt en alle luchtsluizen open gezet. Wat Dammers houtskool toegevoegd en binnen no time zat de temperatuur boven de 225 graden.
Picanha er weer op en mooi gegrild tot een kerntemperatuur van 52 graden laten komen. Direct en indirect daarbij afgewisseld zodat de boel niet zou verbranden.
Resultaat was fantastisch! Schoonmoeder had het nog nooit op, ze heeft haar hele bordje leeggegeten, en je weet wat ze van schoenmoeders zeggen, die zijn altijd kritisch!😉



IMG_20200802_170151.jpg




IMG_20200802_170719.jpg


IMG_20200802_191107.jpg


IMG_20200802_193555.jpg


IMG_20200802_202113.jpg


IMG_20200802_202958.jpg
 
Mooie foto's en eindproduct! Dat zal vast gesmaakt hebben, en het indirecte compliment van je schoonmoeder kan je ook in je zak steken 😉
 
gefeliciteerd met je resultaat kerel. het blijft een lekker stukje vlees, picanha.
en als je complimenten van schoonmoeder krijgt, nou, dat zegt wel wat.
 
Die ziet er toppie uit.
Mooi, lekker duidelijk verslag. Gave foto's.
Zal zeker gesmaakt hebben, en dan ook nog +++punten gescoord.
 
Dat ziet er lekker uit mooi kleurtje en een prachtig vuurtje. (y)

Ik snijd het vet meestal niet zo diep in (net er doorheen) maar doet niets af aan het resultaat, PRIMA.!
 
Terug
Bovenaan Onderaan