- Berichten
- 275
Wie wel eens op Curacao is geweest, weet dat er over het hele eiland fantastische foodtrucks te vinden zijn, waar je voor weinig fantastische bbq gerechten kan eten. Zo'n karretje noemen ze daar een 'Truki Pan'. Een van de gerechten die je vaak ziet is 'lomito', sterk gemarineerd rundvlees met friet. Ik vond het leuk om het thuis te maken, geheel in stijl!
Zo zag het er op Curacao uit. Dit was bij de BBQ Express aan de Caracasbaaiweg in Willemstad.
Voor 4 personen:
600 gram bavette
2 el sojasaus
2 el basterdsuiker
2 el zoete chilisaus
2 geperste tenen knoflook
2 tl gemberpoeder
2 tl caribbean spice
2 tl hot sauc
1 el olijfolie
600 gram friet
1 komkommer
1 ananas
1 witte ui
2 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
1 jalapeno
Koriander
Saus naar keuze
Begin met het snijden van de bavette in dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg de bavette toe en laat enkele uren in de koelkast staan.
Snijd de ananas en komkommer in kleine blokjes. Snipper de ui en maak dunne ringen van de jalapeno. Voeg samen met de witte wijnazijn, olijfolie en maak af met wat verse koriander.
Stook de bbq op naar zo’n 200 graden. Pak een skillet of gietijzeren plaat en laat goed opwarmen. Frituur de frietjes ondertussen. Bak nu het vlees. Let op, de bavette is in amper twee minuten klaar, dus zorg dat de friet al bijna klaar is.
Pak, of liever maak een lekkere saus naar keuze. Ik maakte twee ‘pika’s’, hete sauzen met tropisch fruit en specerijen. De ene saus is gemaakt mango en madame jeanette, de ander van papaya (foto) en nootmuskaat.
Om de lomito precies zo op te dienen als op Curacao gebruik je een plastic bak.
Friet onderop, dan het vlees en aan de zijkant de salade. Eet smakelijk!
Zo zag het er op Curacao uit. Dit was bij de BBQ Express aan de Caracasbaaiweg in Willemstad.
Voor 4 personen:
600 gram bavette
2 el sojasaus
2 el basterdsuiker
2 el zoete chilisaus
2 geperste tenen knoflook
2 tl gemberpoeder
2 tl caribbean spice
2 tl hot sauc
1 el olijfolie
600 gram friet
1 komkommer
1 ananas
1 witte ui
2 el witte wijnazijn
1 el olijfolie
1 jalapeno
Koriander
Saus naar keuze
Begin met het snijden van de bavette in dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de marinade, voeg de bavette toe en laat enkele uren in de koelkast staan.
Snijd de ananas en komkommer in kleine blokjes. Snipper de ui en maak dunne ringen van de jalapeno. Voeg samen met de witte wijnazijn, olijfolie en maak af met wat verse koriander.
Stook de bbq op naar zo’n 200 graden. Pak een skillet of gietijzeren plaat en laat goed opwarmen. Frituur de frietjes ondertussen. Bak nu het vlees. Let op, de bavette is in amper twee minuten klaar, dus zorg dat de friet al bijna klaar is.
Pak, of liever maak een lekkere saus naar keuze. Ik maakte twee ‘pika’s’, hete sauzen met tropisch fruit en specerijen. De ene saus is gemaakt mango en madame jeanette, de ander van papaya (foto) en nootmuskaat.
Om de lomito precies zo op te dienen als op Curacao gebruik je een plastic bak.
Friet onderop, dan het vlees en aan de zijkant de salade. Eet smakelijk!