- Berichten
- 577
Hey dames en heren van het goede leven!
Ik had nog een tri tip van bbquality in de vriezer liggen en besloten om vandaag lekker aan de slag te gaan.
Ik had nog een beetje steak kruiden van Dennis over en de tri tip ermee gerubt.
De kamado joe aan gestoken en ik ben voor een revearse sear methode gegaan ipv de brisket variant. Eerst indirect op 110 graden.
Vervolgens besloten een chimichurrit te maken.
Kerntemperatuur ingesteld op 48 en een blok hickory toegevoed voor een stevige rooksmaak.
Tijdens het garen wat groene asperges gekruid met olie, knoflook, peper en zout en ook aardappelgratin met veel kaas in de oven gedaan.
Toen de kern 48 was bereikt de setup van de kamado aangepast naar direct met gietijzer.
Toen de kern 54 graden had bereikt, heb ik de tri tip van de Q gehaald en even laten rusten en vervolgens goed gekeken hoe de meerdere draden van het stuk vlees liepen en tegendraads ingesneden.
Het was echt boven verwachting.
Super mals en we hebben met 3 personen een dikke kg opgegeten.
De chimichurrit vind ik wel echt een geweldige toevoeging. Echt heerlijk!
Ik had nog een tri tip van bbquality in de vriezer liggen en besloten om vandaag lekker aan de slag te gaan.
Ik had nog een beetje steak kruiden van Dennis over en de tri tip ermee gerubt.
De kamado joe aan gestoken en ik ben voor een revearse sear methode gegaan ipv de brisket variant. Eerst indirect op 110 graden.
Vervolgens besloten een chimichurrit te maken.
Kerntemperatuur ingesteld op 48 en een blok hickory toegevoed voor een stevige rooksmaak.
Tijdens het garen wat groene asperges gekruid met olie, knoflook, peper en zout en ook aardappelgratin met veel kaas in de oven gedaan.
Toen de kern 48 was bereikt de setup van de kamado aangepast naar direct met gietijzer.
Toen de kern 54 graden had bereikt, heb ik de tri tip van de Q gehaald en even laten rusten en vervolgens goed gekeken hoe de meerdere draden van het stuk vlees liepen en tegendraads ingesneden.
Het was echt boven verwachting.
Super mals en we hebben met 3 personen een dikke kg opgegeten.
De chimichurrit vind ik wel echt een geweldige toevoeging. Echt heerlijk!
Laatst bewerkt: