BasBQ
Beef en Steak

Tri tip revearse sear

 
 

Lennart_Diegast

Stoker
Berichten
404
Hey dames en heren van het goede leven!

Ik had nog een tri tip van bbquality in de vriezer liggen en besloten om vandaag lekker aan de slag te gaan.

Ik had nog een beetje steak kruiden van Dennis over en de tri tip ermee gerubt.

20230304_132238.jpg


De kamado joe aan gestoken en ik ben voor een revearse sear methode gegaan ipv de brisket variant. Eerst indirect op 110 graden.

Vervolgens besloten een chimichurrit te maken.

20230304_163626.jpg

20230304_163632.jpg


Kerntemperatuur ingesteld op 48 en een blok hickory toegevoed voor een stevige rooksmaak.

20230304_171331.jpg


Tijdens het garen wat groene asperges gekruid met olie, knoflook, peper en zout en ook aardappelgratin met veel kaas in de oven gedaan.

Toen de kern 48 was bereikt de setup van de kamado aangepast naar direct met gietijzer.

20230304_183532.jpg


Toen de kern 54 graden had bereikt, heb ik de tri tip van de Q gehaald en even laten rusten en vervolgens goed gekeken hoe de meerdere draden van het stuk vlees liepen en tegendraads ingesneden.

20230304_184006.jpg

20230304_184010.jpg

20230304_184858.jpg

20230304_184910.jpg

IMG-20230304-WA0001.jpg


Het was echt boven verwachting.
Super mals en we hebben met 3 personen een dikke kg opgegeten.

De chimichurrit vind ik wel echt een geweldige toevoeging. Echt heerlijk!
 
Laatst bewerkt:
Lekker hoor!

Was hij echt 54 kern? Ziet eruit alsof hij hoger zit.
 
Het dikste stuk wel. Een ander deel iets hoger. Was gelukkig alsnog erg lekker šŸ˜
 
Ziet er heerlijk uit en is ook heerlijk met chimmichuri. Misschien de volgende keer met 52 er af halen want tijdens het rusten gaart hij nog een paar graden verder. Maar als hij heerlijk was dan is het goed.
 
Terug
Bovenaan Onderaan