Beef en Steak

Top kokosbriketten van dit moment?

Met wat proppen past het allemaal net in het schuurtje. Nu gaan sparen om wat vlees voor de bbq te kopen😀

Tja, keuzes……

Als je nu nog vlees kan betalen heb je in ieder geval een goeie hittebron.
 
Altijd tevreden geweest met Tom Cococha, maar die kan ik niet meer vinden. Vanochtend 24 dozen Ecobrassa gehaald, in de aanbieding. Dus kan weer een paar jaar vooruit. Iedereen is hier lovend over Ecobrassa dus daar kan ik me geen buil aan vallen
Je gebruikt de Ecobrassa in de summit? Ik gebruik daar gewoon houtskool. Ik heb de cocosbriketten voor de WGA. Makkelijker mee te nemen en door de "vaste maat" weet je ook hoeveel brandstof je hebt.
 
Ik gebruik vrijwel alleen maar kokosbriketten in de Summit. Heel af en toe wat houtskool, maar met de briketten kan ik de temperatuur mooi stabiel houden voor pulled pork en spareribs. Ik krijg ze ook heet genoeg voor een malse steak. Dus ik houd het nog even op kokosbriketten
 
Ik gebruik een mix van houtskool (Weber rommel) en de kokos van House of Charcoal (bij de Makro, prima kooltjes).
 
Ik gebruik een mix van houtskool (Weber rommel) en de kokos van House of Charcoal (bij de Makro, prima kooltjes).
Ik heb hier ook een zakje van meegenomen maar zo'n rommel heb ik niet eerder meegemaakt. Ze branden nu ruim en uur en stinken verschrikkelijk en geven heel veel as. Ik heb hier kip liggen om te roken maar ik vrees dat het hem niet gaat worden met deze briketten.
 
Ik heb hier ook een zakje van meegenomen maar zo'n rommel heb ik niet eerder meegemaakt. Ze branden nu ruim en uur en stinken verschrikkelijk en geven heel veel as. Ik heb hier kip liggen om te roken maar ik vrees dat het hem niet gaat worden met deze briketten.
Heb je het over de Weber of de Makro?
 
Uiteindelijk mijn kipfiletjes kunnen roken maar dat was ca 2 uren nadat ik de briketten had ontstoken volgens minion methode. Ze waren toen allemaal grijs en rookten niet meer. Wat mij betreft zijn ze dus ongeschikt voor de minionmethode.
 
Oud draadje, maar heeft iemand de kokosbriketten van Vuur en Rook weleens gebruikt? Ik gebruik al een aantal jaar ecobrasa, maar die van vuur en rook zelf zijn een derde goedkoper en dat is best wat. Deze: https://www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-hot-coconut-briketten-pillow-shape.html

Pillow shape doet me denken aan die dingen van de Welkoop. Die maken ze natuurlijk ook niet zelf, zou dit hetzelfde spul zijn? Die vond ik namelijk net wat minder prettig. Meer as vooral.
 
De briketten van de welkoop hier afgelopen jaar in huis gehad, veel minder fijn dan ecobrasa. Vooral moeite gehad met aansteken, en dat heb ik bij ecobrasa niet.
Heb dus recent 2 dozen ecobrasa gehaald.
 
Oud draadje, maar heeft iemand de kokosbriketten van Vuur en Rook weleens gebruikt? Ik gebruik al een aantal jaar ecobrasa, maar die van vuur en rook zelf zijn een derde goedkoper en dat is best wat. Deze: https://www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-hot-coconut-briketten-pillow-shape.html

Pillow shape doet me denken aan die dingen van de Welkoop. Die maken ze natuurlijk ook niet zelf, zou dit hetzelfde spul zijn? Die vond ik namelijk net wat minder prettig. Meer as vooral.
Veel as wel. Maar ik heb wel al een paar zakken ervan opgebrand. Afgezien van de as geen issues mee gehad
 
In de Webers af en toe de kokos van Welkoop.
De laatste tijd stook in in alle Q alleen nog houtskool.
 
Hier hetzelfde als @Peter64 .
Goedkoper en meer keus.
Op vakantie met de WGA wel kokosbriketten omdat deze makkelijk te doseren zijn en er meer energie in zit.
 
Ik merk dat ik steeds minder kritisch kijk naar de brandstof. Briketten die gisteren goed waren zijn vandaag minder en omgekeerd. Uiteraard laat je de echte rommel links liggen maar het is niet dat ik persé het ene of het andere merk moet kopen. Ook zonder het hier geprezen, vrij dure en lastig verkrijgbare, Ecobrasa kun je prima barbequen. Je past je als het ware aan aan hetgene dat je gebruikt.
 
1717761164807.png


Ik bedoel..
 
Ik heb toch ook maar weer gewoon Ecobrasa gekocht. Handige (kleine) verpakking, voorspelbaar gedrag, weinig as, weinig rook bij opsarten. Uiteindelijk was de afweging: als ik zie wat ik aan stukken vlees uitgeef, dan moet ik niet ineens zuinig gaan doen qua brandstof.
 
Terug
Bovenaan Onderaan