- Berichten
- 193
Na de promotie bij inamood gezien te hebben en ook een bestelling gedaan te hebben, een tomahawk op de Q. Nooit eerder iets dergelijks klaargemaakt.
Prachtig stuk vlees met een hoog showgehalte. Maar tevens ook een lekker stukkie vlees, omdat het een top stukje vlees is had ik ook geen saus klaargemaakt. We wilden het product proeven zonder toevoegingen.
Hier wel een zoete aardappel bij gedaan als basisrecept (link) dit met zoete paprika, geen chili door het feit dat wij niet echt zot zijn van pikant. En misschien dat we dit in een koude periode vlugger zouden proberen maar nu is het even te warm.
Genoeg geschreven => de fotos.
Ongeveer 1u voor de start uit de frigo gehaald en gekruid met zeezout en peper
Kerntemperatuur: 30°C
Kerntemperatuur 48°c en van de Q gehaald om deze op te stoken tot een kleine 250°c
Toen deze klaar was om te rusten
De zoete aardappel met paprika en lenteuitjes.
Krachtvoer opnemen
Het bloedbad
Pluspunten:
- Heerlijk vlees
- 1.2kg meer dan genoeg voor 2 mensen, foto hierboven is wat er nog over is
- Kan je makkelijk de avond zelf klaarmaken, had hier ergens gelezen van de 75 minuten regel en dit zat er niet ver naast.
- Lekker met de zoete aardappel erbij
- Geen saus, het vlees is meer dan rijk genoeg aan smaak
Voor verbetering vatbaar:
- Vlees eraf gehaald op 48°c om deze af te grillen, vind ik iets te ver. Vlees was 'a point' ik geef de voorkeur aan 'saignant'. Kan ook zijn dat ik te lang gegrild heb, beide kanten 2 minuten.
Herhalingsgevaar: Eerder klein, ge koopt dit om het een keer te kunnen tonen aan de wereld, volgende keer een gewone ribeye.
Prachtig stuk vlees met een hoog showgehalte. Maar tevens ook een lekker stukkie vlees, omdat het een top stukje vlees is had ik ook geen saus klaargemaakt. We wilden het product proeven zonder toevoegingen.
Hier wel een zoete aardappel bij gedaan als basisrecept (link) dit met zoete paprika, geen chili door het feit dat wij niet echt zot zijn van pikant. En misschien dat we dit in een koude periode vlugger zouden proberen maar nu is het even te warm.
Genoeg geschreven => de fotos.
Ongeveer 1u voor de start uit de frigo gehaald en gekruid met zeezout en peper
Kerntemperatuur: 30°C
Kerntemperatuur 48°c en van de Q gehaald om deze op te stoken tot een kleine 250°c
Toen deze klaar was om te rusten
De zoete aardappel met paprika en lenteuitjes.
Krachtvoer opnemen
Het bloedbad
Pluspunten:
- Heerlijk vlees
- 1.2kg meer dan genoeg voor 2 mensen, foto hierboven is wat er nog over is
- Kan je makkelijk de avond zelf klaarmaken, had hier ergens gelezen van de 75 minuten regel en dit zat er niet ver naast.
- Lekker met de zoete aardappel erbij
- Geen saus, het vlees is meer dan rijk genoeg aan smaak
Voor verbetering vatbaar:
- Vlees eraf gehaald op 48°c om deze af te grillen, vind ik iets te ver. Vlees was 'a point' ik geef de voorkeur aan 'saignant'. Kan ook zijn dat ik te lang gegrild heb, beide kanten 2 minuten.
Herhalingsgevaar: Eerder klein, ge koopt dit om het een keer te kunnen tonen aan de wereld, volgende keer een gewone ribeye.
Laatst bewerkt: