BasBQ
Beef en Steak

Tomahawk

Of was het een tomahawk van een paard ,die hebben ook een holstein ras🤪..
En als het van een koe was , holstein zijn ongeveer bijna de standaard Hollandse melk koe.
Dus niet speciaal groot gebracht voor het vlees.
 
Deze week nog eens een tomahawk klaar gemaakt. Terug voor Iers vlees gekozen, deze keer een exemplaar van maar liefst 1,800kg. Weer de Dirty Cow rub gebruikt, ben hier zwaar fan van.
Het bezoek was lyrisch!
9e5eee411c5286bbb317ea97d5ee73c0.jpg
89e15bee9ffc3091ede82e7245288fcb.jpg
c7659796eac653188ebec7bbef2abd16.jpg
 
Die ziet er lekker uit. Als hij ook zo gesmaakt heeft. Moet ik nog steeds een keer doen.
 
Mooie stukken vlees dat lange bot is natuurlijk overdone, ziet er leuk uit voor een bistro restaurant, de klant betaalt toch.
Het is en blijft gewoon een cote du boeuf waar ze het bot aan laten zitten en daar betaal je dus gewoon voor aan gewicht. Wel een super lekker stuk rund.
Ga ook nooit vergelijken het ene rund is het andere niet. De malsheid hangt ook oa. sterk af van leeftijd, dieet, ras, leefwijze.
Groene asperges kunnen gelijk direct gegrild worden, witte asperges doen veel ook eerst even indirect voorgaren in alu folie en dan kort direct afgrillen
 
Mooie steaks. Ik zou persoonlijk geen rub gebruiken op z’n mooie steak. De suikers verbranden als een malle bij het grillen. Maar ieder zijn ding.
De rub eens proberen een dag van tevoren aan te brengen. En dan het stuk vlees onafgedekt op een rooster in de koelkast leggen. Trekt het zout en de smaak dieper het vlees in. Bij reverse sear het vlees recht uit de koelkast indirect op de BBQ. Zo kan het vlees meer rook opnemen. En warmt het geleidelijk in de BBQ op. Zodra het stuk vlees goed op kern is van de Q halen. En droog deppen alvorens je gaat grillen. Krijg je sneller een korts. En minder grijze ring. Je staat anders eerst het vocht op te stoken alvorens je een kort gaat vormen.
Ziet er iig wel indrukwekkend uit allemaal. Snap wel dat de gasten onder de indruk zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan