- Berichten
- 1.840
Na het lezen van al jullie leuke fotoverslagen realiseerde ik dat ik al tijden geen fotoverslag meer gedeeld heb, ondanks dat de Kamado de laatste tijd toch redelijk veel gebruikt is.
Maar nu had ik niet alleen een mooi stuk vlees maar zit er ook een mooi verhaal achter, al zeg ik het zelf.
Vandaar deze bijdrage, hopelijk genieten jullie hier ook een beetje van.
Ongeveer een maandje of drie terug zijn mijn vriendin en ik door een vriendenkoppel gevraagd om uit eten te gaan bij een steakrestaurant in Den Haag.
Dat slaan natuurlijk we niet af, want los van het eten, is zoiets altijd gezellig.
Wij mannen namen een gedeeld gerecht voor twee personen, een dry aged Cote de Boeuf (+/- 800gram incl bot).
Ondanks dat het een zeer smakelijk stuk vlees was, kon ik mezelf niet weerhouden om te roepen dat ik dat wel beter zou kunnen! =))
Dus dit weekend heb ik de daad bij het woord gevoegd. Aangezien we met zijn 4-en waren moest ik een groter stuk vlees vinden, wat tevens meehelpt in de eerste indruk alleen al vanwege het formaat.
Daarnaast ook direct gekozen voor een Tomahawk want dat ziet er altijd indrukwekkender uit dan 'gewoon' een ribeye.
Eerst even netjes het vlees laten rusten en ondanks dat het vlees niet veel nodig heeft toch gekozen om licht een basisrub erop te smeren.
Kleine bite eraan voor dat beetje extra.
Toen het vlees op de Kamado en indirect laten garen om er een goed rooksmaakje aan te geven. Ik heb gekozen voor ??n stuk eikenhout aangezien ik het wel subtiel wilde houden.
Na het Reverse Searen van het vlees voor ongeveer een uurtje, de schuiven open gezet en de Kamado opgestookt zodat ik de Tomahawk kon afgrillen.
De smaak, die was heerlijk! Mijn vriendin had er een salade en ochimichurri bij gemaakt. Deze keer heeft ze bijna geen rode wijnazijn toegevoegd want vorige keer was het echt wat te zuur.
Als ik internet hierover doorstruin zie ik trouwens dat het niet altijd toegevoegd wordt in het recept, wat is jullie favoriet, met of zonder?
En wat vonden mijn gasten ervan? Zij hebben enorm genoten en wilde graag reserveren voor volgende maand! Ik moest helaas zeggen dat ik al vol zat
Dus over twee maanden gaan we weer gezellig met elkaar eten en zal ik totaal iets anders voor ze bereiden.
Bedankt voor het lezen en veel bbq plezier.
Groeten,
Bram
Maar nu had ik niet alleen een mooi stuk vlees maar zit er ook een mooi verhaal achter, al zeg ik het zelf.
Vandaar deze bijdrage, hopelijk genieten jullie hier ook een beetje van.
Ongeveer een maandje of drie terug zijn mijn vriendin en ik door een vriendenkoppel gevraagd om uit eten te gaan bij een steakrestaurant in Den Haag.
Dat slaan natuurlijk we niet af, want los van het eten, is zoiets altijd gezellig.
Wij mannen namen een gedeeld gerecht voor twee personen, een dry aged Cote de Boeuf (+/- 800gram incl bot).
Ondanks dat het een zeer smakelijk stuk vlees was, kon ik mezelf niet weerhouden om te roepen dat ik dat wel beter zou kunnen! =))
Dus dit weekend heb ik de daad bij het woord gevoegd. Aangezien we met zijn 4-en waren moest ik een groter stuk vlees vinden, wat tevens meehelpt in de eerste indruk alleen al vanwege het formaat.
Daarnaast ook direct gekozen voor een Tomahawk want dat ziet er altijd indrukwekkender uit dan 'gewoon' een ribeye.

Eerst even netjes het vlees laten rusten en ondanks dat het vlees niet veel nodig heeft toch gekozen om licht een basisrub erop te smeren.
Kleine bite eraan voor dat beetje extra.


Toen het vlees op de Kamado en indirect laten garen om er een goed rooksmaakje aan te geven. Ik heb gekozen voor ??n stuk eikenhout aangezien ik het wel subtiel wilde houden.
Na het Reverse Searen van het vlees voor ongeveer een uurtje, de schuiven open gezet en de Kamado opgestookt zodat ik de Tomahawk kon afgrillen.


De smaak, die was heerlijk! Mijn vriendin had er een salade en ochimichurri bij gemaakt. Deze keer heeft ze bijna geen rode wijnazijn toegevoegd want vorige keer was het echt wat te zuur.
Als ik internet hierover doorstruin zie ik trouwens dat het niet altijd toegevoegd wordt in het recept, wat is jullie favoriet, met of zonder?

En wat vonden mijn gasten ervan? Zij hebben enorm genoten en wilde graag reserveren voor volgende maand! Ik moest helaas zeggen dat ik al vol zat

Dus over twee maanden gaan we weer gezellig met elkaar eten en zal ik totaal iets anders voor ze bereiden.
Bedankt voor het lezen en veel bbq plezier.
Groeten,
Bram