- Berichten
- 5.548
Dit is een lekkernij die we meegekregen hebben van onze Italiaanse vakantie's en af en toe leent het Hollandsche klimaat hier zich er ook voor, tomaatjes garen in de zon.
Het lijkt heel erg op de topping van een bruschetta maar het is natuurlijk als bijgerecht op heel veel manieren te gebruiken vandaar dat ik dit even met jullie wil delen.
Wat gaat er in :
5 mooie rijpe tomaten. (even ontvellen in heet water)
3 a 4 teentjes knoflook. (liefst verse}
Zwarte olijven ( sorry Ewald ik heb het ook eens met groene gemaakt maar dat was geen succes

Olijf olie (scheutje)
Een stuk of 5 basilicum blaadjes. (heel of in stukjes)
Peper en zout naar smaak.
De tomaten, knoflook en olijven in stukjes snijden en het geheel in een schaal doen en afdekken met folie en een plekje in de zon zoeken en hopen dat ie ook zo'n min. 5uur blijft schijnen

Dan is het klaar voor gebruik heerlijk zacht en smakelijk als bijgerecht of voor op een broodje.
De foto's,






Dank voor het kijken.
Laatst bewerkt door een moderator: