- Berichten
- 12
Ik zit even met het volgende.
Tweede kerstdag eten we vlees van de BBQ. Mijn ribs doe ik altijd rond de 110°C nu wil ik ook kip daarbij maken (recept uit Smokey goodness) hierbij is het tijdschema gebaseerd op 130°C. Nu volgt de uitdaging. Aangezien ik niet de luxe van 2 kamado's heb moet dit samen op één. Nu kan de kip naar mijn idee ook best op 110°c alleen is de vraag hoeveel langer duurt de bereiding dan ongeveer. Nu weet ik dat "meten is weten" de manier is, echter zou het vervelend zijn als de kip er te laat op gaat en pas een uur later klaar is.
Is er ongeveer een richtlijn hoeveel bereidingstijd extra er bij zoveel graden meer/minder temperatuur komt.
Voor de volledigheid, het gaat om kippendijen.
Alvast dank voor de reacties.
Tweede kerstdag eten we vlees van de BBQ. Mijn ribs doe ik altijd rond de 110°C nu wil ik ook kip daarbij maken (recept uit Smokey goodness) hierbij is het tijdschema gebaseerd op 130°C. Nu volgt de uitdaging. Aangezien ik niet de luxe van 2 kamado's heb moet dit samen op één. Nu kan de kip naar mijn idee ook best op 110°c alleen is de vraag hoeveel langer duurt de bereiding dan ongeveer. Nu weet ik dat "meten is weten" de manier is, echter zou het vervelend zijn als de kip er te laat op gaat en pas een uur later klaar is.
Is er ongeveer een richtlijn hoeveel bereidingstijd extra er bij zoveel graden meer/minder temperatuur komt.
Voor de volledigheid, het gaat om kippendijen.
Alvast dank voor de reacties.