- Berichten
- 322
Na alle brichten hier op het forum was het dan mijn beurt om de Beefhammer op de BBQ te gaan gooien.
Om 6.30 opgestaan en Joe op temperatuur gebracht.
De dag ervoor eerst het vlies eraf gehaald en het beetje vet wat eraan zit laten zitten, daarna in de rub gezet in de koeling.
Om 7 uur was het zover en heb ik hem 2,5 uur gerookt op een temperatuur van 90 graden, ik was bang dat hij anders te droog ging worden.
Na 2, 5 uur lekker gerookt te hebben op wat hickory begon het inpakwerk, ik heb hem flink ingesmeerd met boter en wat zoetzure chili en uiteraard veel verse kruiden.
3 lagen folie zorgden ervoor dat de sappen niet weg konden lopen
Na nog eens 7,5 uur op niet meer dan 100 graden was er dan het eindresultaat !
Supermals en overgoten met het goudgele merg wat eruit was gekomen en opgevangen.
Wat mij betreft : Heel snel nog een keer maken want ik vond het geweldig lekker !
En onze vrienden ook

Om 6.30 opgestaan en Joe op temperatuur gebracht.
De dag ervoor eerst het vlies eraf gehaald en het beetje vet wat eraan zit laten zitten, daarna in de rub gezet in de koeling.
Om 7 uur was het zover en heb ik hem 2,5 uur gerookt op een temperatuur van 90 graden, ik was bang dat hij anders te droog ging worden.
Na 2, 5 uur lekker gerookt te hebben op wat hickory begon het inpakwerk, ik heb hem flink ingesmeerd met boter en wat zoetzure chili en uiteraard veel verse kruiden.
3 lagen folie zorgden ervoor dat de sappen niet weg konden lopen
Na nog eens 7,5 uur op niet meer dan 100 graden was er dan het eindresultaat !
Supermals en overgoten met het goudgele merg wat eruit was gekomen en opgevangen.
Wat mij betreft : Heel snel nog een keer maken want ik vond het geweldig lekker !
En onze vrienden ook



Laatst bewerkt: