- Berichten
- 42
Vandaag is het dan eindelijk zover! na een tijd geduld te hebben gehad mocht de Ierse Beefhammer!
Om 09:00 de kamado alvast schoongemaakt en weer gevuld en aangestoken voor op temperatuur te laten komen van 110 graden.
Ondertussen de beefhammer ontdaan van wat zilvervlies en opgebonden.
Hierna even lekker ingesmeerd met knoflook/chili olie en ingerubt met een zelfgemaakte rub en wat liefde.
Wat een machtig ding is het toch!!
Erop gekletst en lekker roken maar met een stukje eiken. Ondertussen hoor ik bij de buren al de ramen dicht klappen dus dat betekent dat de walmen zich goed verspreiden
.
Na een uurtje of 2 even polshoogte genomen, was nog niet helemaal naar mijn zin, dus nog even een uurtje laten liggen en rond de 3 uur eruit gehaald en ingepakt met knoflookboter en maple syrup en de butter of the gods wat eruit droop
. En van de lucht die eraf kwam stond het kwijl al in de mond!
Alles weer terug erop, temperatuur omhoog gejaagd naar 170/180 graden en weer wachten tot de kern 96/98 graden heeft bereikt. Na een uurtje of 3 was het zover, even ingepakt nog en laten rusten om de rest voor te bereiden.
Even wat paprika en tomaten wraps opgerold en gefrituurd in knoflook olie.
Vervolgens de watermeloen nog even gegrild en coleslaw gemaakt.
Daarna the mighty hammer uitgepakt en wow!!
Tijd om het bordje op te maken met nog een lekker verfrissend drankje erbij van tonic, watermeloen en munt.
En kijk die rookring!! Prachtig!!
En een mooi kaal bot op het einde.
Moet zeggen nadat ik de berichten had gelezen ik een beetje afwachtend was op het resultaat. Moet zeggen het was echt heerlijk, ook totaal niet droog. Wel droger in vergelijking met een procureur natuurlijk maar dat is normaal gezien het een spier is en er minder vet in zit.
En om het af te leren nog een lekker toetje van marshmallows met chocolade/karamel/zeezout.
Al met al een heerlijke dag en mooie ervaring weer! Bedankt weer allemaal en geniet van het weekend verder!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Om 09:00 de kamado alvast schoongemaakt en weer gevuld en aangestoken voor op temperatuur te laten komen van 110 graden.

Ondertussen de beefhammer ontdaan van wat zilvervlies en opgebonden.

Hierna even lekker ingesmeerd met knoflook/chili olie en ingerubt met een zelfgemaakte rub en wat liefde.
Wat een machtig ding is het toch!!

Erop gekletst en lekker roken maar met een stukje eiken. Ondertussen hoor ik bij de buren al de ramen dicht klappen dus dat betekent dat de walmen zich goed verspreiden


Na een uurtje of 2 even polshoogte genomen, was nog niet helemaal naar mijn zin, dus nog even een uurtje laten liggen en rond de 3 uur eruit gehaald en ingepakt met knoflookboter en maple syrup en de butter of the gods wat eruit droop


Alles weer terug erop, temperatuur omhoog gejaagd naar 170/180 graden en weer wachten tot de kern 96/98 graden heeft bereikt. Na een uurtje of 3 was het zover, even ingepakt nog en laten rusten om de rest voor te bereiden.

Even wat paprika en tomaten wraps opgerold en gefrituurd in knoflook olie.

Vervolgens de watermeloen nog even gegrild en coleslaw gemaakt.

Daarna the mighty hammer uitgepakt en wow!!

Tijd om het bordje op te maken met nog een lekker verfrissend drankje erbij van tonic, watermeloen en munt.


En kijk die rookring!! Prachtig!!

En een mooi kaal bot op het einde.

Moet zeggen nadat ik de berichten had gelezen ik een beetje afwachtend was op het resultaat. Moet zeggen het was echt heerlijk, ook totaal niet droog. Wel droger in vergelijking met een procureur natuurlijk maar dat is normaal gezien het een spier is en er minder vet in zit.
En om het af te leren nog een lekker toetje van marshmallows met chocolade/karamel/zeezout.

Al met al een heerlijke dag en mooie ervaring weer! Bedankt weer allemaal en geniet van het weekend verder!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk