BasBQ
Beef en Steak

This little piggy went to my smoker...

 
 
 

Brinkmeister

Kooltjesharker
Berichten
144
Na de BCC, gerookte kip, rookworst en MOINK balls denk ik dat de smoker werkt, dus nu is het tijd voor een echte uitdaging: pulled pork. Aangezien deze ook bovenaan op het verlanglijstje van Frau Brinkmeister staat, gaan we maar aan de slag:
PP01_zps0fsw7fja.jpg


De slager heeft me voorzien van een varkensschouder van bijna 5 kilo. Als ik alles meenam, was de prijs vrij gunstig dus de helft ligt nu in de vriezer. Ergste stukken vet eraf gesneden, en injecteren maar:
PP02_zpshcpto6s8.jpg


Smerig werk, het spuit er aan alle kanten uit. Nou ja, het zal ergens goed voor zijn. Rub erop:
PP03_zpscfgkncnn.jpg


En inpakken maar. Tot morgen, varkentje!
PP04_zpssfhywwol.jpg
 
succes morgen  :)
 
Dus, vanmorgen om een uur of half negen:
PP05_zps6asvvhjl.jpg


De Ecobrasa in de kolenmand, een paar in de starter en na wat wachten alles in de smoker:
PP06_zpsug1leoul.jpg


Inmiddels zit 'ie op 63 graden, nog 11 tot de 74. Wachten...
 
Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74?C / 165?F is (wat het eerste gebeurt), smeer je het vlees in met opgewarmde PP Glaze.

Geen 74 graden, wel ruim 5 uur. Dan maar aan de slag met de glaze:
PP07_zpsjt9w8o82.jpg


Half vijf de folie er omheen, volgens mij eten we niet voor zeven uur. Oei.
 
Spannend!
PP08_zpsilfjwucw.jpg


Na openen van de folie:
PP09_zps8kllwzt4.jpg


Redelijk stevig moeten trekken, maar smaak is prima!
PP10_zpsnxuejgb6.jpg


Dit varkentje is gewassen getrokken...
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
gefeliciteerd met je knorretje, mooie run en ook mooi in beeld gebracht.
 
Heerlijk!
Dit is voor mij direct weer inspiratie, nu alleen een dag vinden waarop we een keertje thuis zijn...
Ziet er in ieder geval erg mooi uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan