BasBQ
Beef en Steak

Thaise curry met zalm en garnalen

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.739
IMG_5972.jpg

Thaise curry met zalm en garnalen


Dit recept heeft een redelijk hoog jat, plak en pas aan gehalte. Leuke recepten in deze op de site van: https://eviekookt.nl/thaise-rode-groentencurry/
Porties: 4 personen
Currypasta
  • paar stukjes verse kurkuma of 3 tl gemalen kurmuma (koenjit of geelwortel)
  • 2 sjalotten
  • 2 stengels citroengras
  • 2 rode peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el gemalen komijn
  • ½ bosje verse koriander of 1 el gemalen koriander(ketoembar)
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Bouillon
500 ml vis of groenten bouillon van een bouillonblokje
Verder
Voor 4 personen gekookte noedels of glasnoodels
1 limoen
Curry
  • 12 á 16 grote rauwe gepelde garnalen pakweg formaat 20 á 25 stuks/kg
  • 400 gr. verse vis (ik heb zalm gekozen)
  • 2 pakjes kokosmelk (200 ml/st)
  • 1 el limoensap
  • 4 el vissaus
  • 1 á 2 el lichte sojasaus (Pearl River Bridge Superior Ligt) of 1 el PRB Superior dark
  • verse koriander (naar smaak, gaat snel verzepen)
  • gezouten pinda's

Op de Q

  • Opstoken tot 200C en de wok mee verwarmen
  • Currypasta goed bakken. Voorkomen dat deze aanbakt. Gaat vanzelf een smaak afgeven
  • Helft van de kokosmelk toevoegen roeren
  • Bouillon half toevoegen en roeren
  • Alles doorwarmen. Kijken hoeveel saus je wil en anders nog wat kokosmelk en bouillon toevoegen’
  • Vissaus en sojasaus toevoegen.
  • Vis en garnalen erbij. Doorwarmen tot deze gaar zijn.
  • Afwerken met limoensap en schijfjes limoen., peterselie, gezouten pinda’s
  • Lekker met zeekraal of wakame salade.
IMG_5970.jpg


IMG_5971.jpg


IMG_5973.jpg

Succes.
 
Bovenaan Onderaan