- Berichten
- 4.785
Thaise curry met zalm en garnalen
Dit recept heeft een redelijk hoog jat, plak en pas aan gehalte. Leuke recepten in deze op de site van: https://eviekookt.nl/thaise-rode-groentencurry/
Porties: 4 personen
Currypasta
- paar stukjes verse kurkuma of 3 tl gemalen kurmuma (koenjit of geelwortel)
- 2 sjalotten
- 2 stengels citroengras
- 2 rode peper
- 4 teentjes knoflook
- 1 el gemalen komijn
- ½ bosje verse koriander of 1 el gemalen koriander(ketoembar)
- peper
- zout
- olijfolie
500 ml vis of groenten bouillon van een bouillonblokje
Verder
Voor 4 personen gekookte noedels of glasnoodels
1 limoen
Curry
- 12 á 16 grote rauwe gepelde garnalen pakweg formaat 20 á 25 stuks/kg
- 400 gr. verse vis (ik heb zalm gekozen)
- 2 pakjes kokosmelk (200 ml/st)
- 1 el limoensap
- 4 el vissaus
- 1 á 2 el lichte sojasaus (Pearl River Bridge Superior Ligt) of 1 el PRB Superior dark
- verse koriander (naar smaak, gaat snel verzepen)
- gezouten pinda's
Op de Q
- Opstoken tot 200C en de wok mee verwarmen
- Currypasta goed bakken. Voorkomen dat deze aanbakt. Gaat vanzelf een smaak afgeven
- Helft van de kokosmelk toevoegen roeren
- Bouillon half toevoegen en roeren
- Alles doorwarmen. Kijken hoeveel saus je wil en anders nog wat kokosmelk en bouillon toevoegen’
- Vissaus en sojasaus toevoegen.
- Vis en garnalen erbij. Doorwarmen tot deze gaar zijn.
- Afwerken met limoensap en schijfjes limoen., peterselie, gezouten pinda’s
- Lekker met zeekraal of wakame salade.
Succes.