- Berichten
- 2.982
Voor geeft deze fotowedstrijd een typisch zondagsgevoel. Een burger heeft toch altijd het imago van simpel, lekker en relax.
Echter hoeft simpel niet smakeloos te zijn en kun je er nog steeds wat liefde en tijd in stoppen
.
Eerst gisteren nog wat inspiratie op gedaan bij een lokaal biercafe/restaurant
.
Gemaakt op de Josper, maar helaas dus niet zelf
Zelf heb ik gekozen voor rundergehakt, gedraaid van USA grainfed rundernek.
Net iets meer smaak dan het standaard gehakt. Het voordeel wat ik dan heb, is dat ik dit gewoon op het werk kan laten draaien. Puur gehakt, zonder toevoegingen.
Ik heb inspiratie gehaald uit het boek "burgers & bites" van Jord Althuizen.
Een variant op de texmex burger.
Eerst pico de gallo gemaakt.
Hierna de burgers gemaakt met harissa, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Heeeel toevallig kwamen ineens mijn ouders eten
. 150 gram per stuk en eentje voor de kleine meid.
Ondertussen de q naar 200 graden gebracht. En een guacamole gemaakt van avocado, crème fraiche en een beetje dyon mosterd.
Broodjes kort gegrild. En bijgerechtje..
Dan tijd voor de burgers.
De kaas op de burgers is gerookte mozzarella. Leuk om eens te proberen, maar de rooksmaak is geen meerwaarde.
Voor het vrouwtje nog een groenteburger er bij.
En dan de burgers opmaken.
Eerst pico de gallo, gevolgd door een blaadje mini romana sla (little gem).
De burger en een flinke dor guacamole.
En dan smullen maar




Geweldig gewoon. Erg lekker en super bedankt voor het onderwerp.
Bedankt voor het kijken.
Echter hoeft simpel niet smakeloos te zijn en kun je er nog steeds wat liefde en tijd in stoppen

Eerst gisteren nog wat inspiratie op gedaan bij een lokaal biercafe/restaurant



Gemaakt op de Josper, maar helaas dus niet zelf
Zelf heb ik gekozen voor rundergehakt, gedraaid van USA grainfed rundernek.
Net iets meer smaak dan het standaard gehakt. Het voordeel wat ik dan heb, is dat ik dit gewoon op het werk kan laten draaien. Puur gehakt, zonder toevoegingen.


Ik heb inspiratie gehaald uit het boek "burgers & bites" van Jord Althuizen.
Een variant op de texmex burger.
Eerst pico de gallo gemaakt.

Hierna de burgers gemaakt met harissa, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Heeeel toevallig kwamen ineens mijn ouders eten



Ondertussen de q naar 200 graden gebracht. En een guacamole gemaakt van avocado, crème fraiche en een beetje dyon mosterd.

Broodjes kort gegrild. En bijgerechtje..


Dan tijd voor de burgers.
De kaas op de burgers is gerookte mozzarella. Leuk om eens te proberen, maar de rooksmaak is geen meerwaarde.


Voor het vrouwtje nog een groenteburger er bij.
En dan de burgers opmaken.
Eerst pico de gallo, gevolgd door een blaadje mini romana sla (little gem).
De burger en een flinke dor guacamole.
En dan smullen maar





Geweldig gewoon. Erg lekker en super bedankt voor het onderwerp.


Bedankt voor het kijken.
Laatst bewerkt: