BasBQ
Beef en Steak

Texas brisket

 
 
 

DutchCraftBeer

Kooltjesharker
Berichten
218
Het is nog niet veel, maar het begin van mijn poging een koetjesbadge te pakken te krijgen. :)

Vandaag uit de vriezer gehaald. Morgen tegen de avond gaat hij op de Q. Ik ga hem, denk heel simpel houden: de rub bestaat alleen uit peper en zout.

Ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen.

7DA2F413-D883-43CC-A252-EC4E37A538AE-1949-00000175CE49550A.jpg


DD665E29-B6B3-4F58-9B63-95D63CE1361D-1949-000001915423F444.jpg


Toch maar voor een eigen rub gekozen ipv peper/zout, wat ik enigszins saai vond.

Rub:
(Teaspoons)

- 2 zout
- 1 zwarte peper
- 1 tijm
- 1 paprika (evt. gerookt)
- 1 chilipoeder
- 1 bruine suiker
- 1 selderijzaad
- 1/2 mosterdzaad
- 1/2 komijn
- 1/2 mosterdpoeder
- 1/2 venkelzaad

Het mosterdzaad en venkelzaad heb ik in de koffiemolen gemalen overigens.

05A5E29D-C61A-447F-924D-7822609E4338-1949-0000019157013703.jpg


Injectievloeistof (gatver, dat klinkt nogal medisch):

- wildfond
- Worchestershiresaus
- beetje oregano
- beetje rozemarijn
- laurierblaadje
- teentje knoflook

Aan de kook brengen en twintig minuten laten sudderen. Zeven en af laten koelen. Die sojasaus heb ik niet gebruikt. Zou te zout worden.

DD70C086-0B96-4635-906D-50549F61E30A-1949-000001914E76B396.jpg


AC899ADE-F061-4821-B792-4003AD2579D6-1949-0000019159DA9DCD.jpg


A852AA02-6752-4EFE-8FE4-A005F6444AA7-4013-000002D3886687C2.jpg


Nog een paar blokjes Hickory er bij gestopt.

0A082F02-AD44-4308-8C50-8C8296787DCA-4013-000002D38C2C98EA.jpg


574C4F54-8CEF-40B5-9E48-D955D8308FD0-4318-0000030FCE217AAB.jpg


En dan straks nog als ik hem in plakken snijd... ;)

Het eindresultaat! De eerste plakken waren droog, maar toen ik wat meer naar het midden kwam, was het vlees duidelijk vochtiger en vetter, wat de smaak zeer ten goede kwam. Want het was erg lekker. Wat een smaakvol stuk vlees is dit toch!!!

En de kat vond het ook heerlijk. ;)

76BB224D-1F08-4E4D-8FB8-12F2A33B40D6-4609-00000328960395F0.jpg


Vrouwlief snijd vlees.

9BC54113-55CB-405E-8C41-2AD76A5315CB-4609-0000032872E57223.jpg


Tataaaaaaa! Tevreden over het eindresultaat? Ja. Mooie rooksmaak, niet oversmoked.
 
Weer een brisket weekend, leuk om te volgen
 
Ik kan je van harte aanraden om hem wel te injecteren en in te pakken!
 
Dennis en Frits +1
 
veel succes morgen met de sessie! ik zit in hetzelfde schuitje... :)
maar idd met injecteren en inpakken...
 
Ik ga hem ook zeker inpakken. Doen jullie wat extra vocht in de crutch?

Waar injecteren jullie hem mee? Zoet of hartig?
 
Laatste keer ge?njecteerd met hartig en bij de folie een cup warm water ingegooid :)
 
Thanks Gerard.

Ik ga het doen met een geconcentreerde runderbouillon met wat extra kruiderij, knoflook en laurierblaadje.

Ik hou je op de hoogte!
 
Ik ga naar de butchery workshop! Tot straks!  :)
 
E42A27C1-6CD5-4357-A011-DF29A938DB23-3109-000001F9A98B811A.jpg


Harry op zijn praatstoel...

43D960D3-BB6E-4ED6-AE97-D34F177AABF2-3109-000001F9D1B28980.jpg


En die heb ik gemaakt.

En Sickboy was er ook!
 
structor zei:
De moeite waard dus?  Je rollade ziet er goed uit, wanneer ga je hem afmaken?

Ja. Was leuk en interessant om de anatomie van een varken te leren.

De porchetta heb ik gevacumeerd en ingevroren. Die ga ik over een paar weekjes een uur of vier of de smoker doen.
 
hoe is het met de brisket?
 
Gaat heel goed eigenlijk, want hij is bijna klaar! 187 F nu.


Ik ga hem zo van de Q halen. En een fotootje plaatsen natuurlijk.  :)
 
DutchCraftBeer zei:
Gaat heel goed eigenlijk, want hij is bijna klaar! 187 F nu.


Ik ga hem zo van de Q halen. En een fotootje plaatsen natuurlijk.  :)

Waarom gebruik je eigenlijk graden F en geen graden C? Heb je het ook altijd over mijlen per uur,lbs en inches en zo?

 
Dezelfde vraag had ik ook op mijn lippen liggen, temeer daar ik zie dat je een Maverick ET-732 in gebruik hebt met eenvoudig kiezen tussen F en C
 
Ik werk ook in ?F. Dit omdat toen ik begon er bijna geen Europese boeken waren en ik het lastig vond om het voor elk recept om te rekenen.
Probeer wel weer over te gaan maar 225-250, 190, 145 etc. Onthou ik makkelijker dan de ?C varianten. Ik heb problemen met getallen onthouden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan