- Berichten
- 10.078
Hoi BBQ collega's.
Tja, wat moet je nou met 2 kilo buikspek......
Door de worst draaien, bacon, walchers gilde spek maken.
Keuzes keuzes keuzes.
En toen wist ik het L-)
Een test!!
Als referentie (en vooral omdat het gewoon ontzettend lekker is) 1 kilo van het forum -beroemde Walchers Gilde spek gemaakt, volgens dit recept :
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1833.0
In plaats van verstegen kruidenmix gebruik ik mijn basis rub (ge?nspireerd door noskos)
En voor ernaast 1 kilo spek gemarineerd met de forum -beroemde marinade volgens dit recept :
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.0
De 2 blokken spek a 1 kilo beide gehalveerd en vervolgens 4,5 dag gemarineerd.
Dit kwam zo uit ivm een weekendje weg.
Vervolgens de wsm opgestart en 2,5 uur lang op ca 90 graden gehouden, daarna nog een uurtje op 120 graden. Totaal heeft het ruim 3,5 uur lekker liggen garen.
Uiteraard ook nog een blokje rookhout toegevoegd.
De pic's
Beide marinades een avond van tevoren gemaakt
Ronde bakje volgens walchers gilde recept en vierkante bakje volgens Danbras recept.
De lijdende voorwerpen
In de Ziplock zak voor een paar dagen
En hier uit de koelkast, klaar om op de wsm te gaan.
De spekkies hebben er zin in en ik ook
Op de wsm
Lekker roken
Eindresultaat
Ze liggen nu lekker te slapen onder een dekentje van aluminium folie.
Uiteraard voordat ik ze instopte even een voorlopige keuring gedaan.
En..........(tromgeroffel en zo)
Helemaal top!!!
De walchers gilde spek als vanouds heerlijk.
En de spek met de marinade van Danbras Is ook super goed gelukt. Heerlijk zoet en kruidig.
Kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn en vanavond als borrelhapjes op een bordje liggen.
Een heerlijke La Chouffe erbij.....
Bedankt voor het kijken.
Rick
Tja, wat moet je nou met 2 kilo buikspek......
Door de worst draaien, bacon, walchers gilde spek maken.
Keuzes keuzes keuzes.
En toen wist ik het L-)
Een test!!
Als referentie (en vooral omdat het gewoon ontzettend lekker is) 1 kilo van het forum -beroemde Walchers Gilde spek gemaakt, volgens dit recept :
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1833.0
In plaats van verstegen kruidenmix gebruik ik mijn basis rub (ge?nspireerd door noskos)
En voor ernaast 1 kilo spek gemarineerd met de forum -beroemde marinade volgens dit recept :
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.0
De 2 blokken spek a 1 kilo beide gehalveerd en vervolgens 4,5 dag gemarineerd.
Dit kwam zo uit ivm een weekendje weg.
Vervolgens de wsm opgestart en 2,5 uur lang op ca 90 graden gehouden, daarna nog een uurtje op 120 graden. Totaal heeft het ruim 3,5 uur lekker liggen garen.
Uiteraard ook nog een blokje rookhout toegevoegd.
De pic's
Beide marinades een avond van tevoren gemaakt
Ronde bakje volgens walchers gilde recept en vierkante bakje volgens Danbras recept.
De lijdende voorwerpen
In de Ziplock zak voor een paar dagen
En hier uit de koelkast, klaar om op de wsm te gaan.
De spekkies hebben er zin in en ik ook
Op de wsm
Lekker roken
Eindresultaat
Ze liggen nu lekker te slapen onder een dekentje van aluminium folie.
Uiteraard voordat ik ze instopte even een voorlopige keuring gedaan.
En..........(tromgeroffel en zo)
Helemaal top!!!
De walchers gilde spek als vanouds heerlijk.
En de spek met de marinade van Danbras Is ook super goed gelukt. Heerlijk zoet en kruidig.
Kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn en vanavond als borrelhapjes op een bordje liggen.
Een heerlijke La Chouffe erbij.....
Bedankt voor het kijken.
Rick