Beef en Steak

Test spek marinade (iemand moet het doen)

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.078
Hoi BBQ collega's.

Tja, wat moet je nou met 2 kilo buikspek......
Door de worst draaien, bacon, walchers  gilde spek maken.
Keuzes keuzes keuzes.

En toen wist ik het  L-)
Een test!!

Als referentie (en vooral omdat het gewoon ontzettend lekker is) 1 kilo van het forum -beroemde Walchers Gilde spek gemaakt,  volgens dit recept :
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1833.0
In plaats van verstegen kruidenmix gebruik ik mijn basis rub (ge?nspireerd door noskos)

En voor ernaast 1 kilo spek gemarineerd met de forum -beroemde marinade volgens dit recept :
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3484.0

De 2 blokken spek a 1 kilo beide gehalveerd en vervolgens 4,5 dag gemarineerd.
Dit kwam zo uit ivm een weekendje weg.
Vervolgens de wsm opgestart en 2,5 uur lang op ca 90 graden gehouden, daarna nog een uurtje op 120 graden. Totaal heeft het ruim 3,5 uur lekker liggen garen.
Uiteraard ook nog een blokje rookhout toegevoegd.

De pic's

Beide marinades een avond van tevoren gemaakt
Ronde bakje volgens walchers gilde recept en vierkante bakje volgens Danbras recept.
i6vVvPJ.jpg


De lijdende voorwerpen  :D
f5UyUkt.jpg


In de Ziplock zak voor een paar dagen
IbqnTD9.jpg


En hier uit de koelkast, klaar om op de wsm te gaan.
De spekkies hebben er zin in en ik ook  :P
7acK2Ce.jpg


Op de wsm
ieJdkC0.jpg


Lekker roken
Pq4GlTp.jpg


Eindresultaat
0fCSTnx.jpg

lBREkF0.jpg


Ze liggen nu lekker te slapen onder een dekentje van aluminium folie.
Uiteraard voordat ik ze instopte even een voorlopige keuring gedaan.

En..........(tromgeroffel en zo)
Helemaal top!!!
De walchers gilde spek als vanouds heerlijk.
En de spek met de marinade van Danbras Is ook super goed gelukt. Heerlijk zoet en kruidig.

Kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn en vanavond als borrelhapjes op een bordje liggen.
Een heerlijke La Chouffe erbij.....

Bedankt voor het kijken.
Rick
 
Lekker hoor!
 
Dank je voor de test, ziet er heerlijk uit.

Verstuurd vanaf mijn SM-T533 met Tapatalk

 
Ceriel zei:
Lekker! Al aan het oefenen voor International Bacon Day 2017 (2 sept)?  ;)

Daar oefenen we een heel jaar voor, Ceriel  :D
 
Da's pas lekker, lusten wij. :)
 
Dat ziet er goed uit!
Is de 4 dagen een must of kan dat ook korter of langer?
 
Denny zei:
Dat ziet er goed uit!
Is de 4 dagen een must of kan dat ook korter of langer?

Tja, een must.....
Het is vooral een kwestie van smaak uiteindelijk.

Voor het walchers gilde spek staat 3 dagen marineren.
De danbras marinade duurt 2 dagen, maar dat is voor sat?.
Korter Is minder smaak, langer meer.

Bij mij was het 4 dagen omdat ik een paar dagen tussenuit ben geweest. Maar 3 kan ook goed hoor.
Gewoon proberen.
 
Ziet er mooi uit en zal ook wel heerlijk smaken top
 
Terug
Bovenaan Onderaan