- Berichten
- 231
Vandaag was het tijd om een burgertje te eten. Voor het weekend al wat zitten te bedenken wat ik zou doen.
Zat al een tijdje te denken om iets met Jack Daniels te proberen. Je hebt natuurlijk al het rookhout, maar ja, waarom gewoon niet met de whisky zelf.
Ik zou sowieso al pulled porc maken vandaag, zie dit draadje.
Zo gezegd zo gedaan. Tijdens het breiden van de PP de hamburgers gemaakt. Ingrediënten was rundergehakt van de keurslager, mosterd, ketchup uienpoeder, knoflookgranulaat, zwarte peper en zout. Was ff vergeten om een fotootje te fixen van het mengen. Maar wel een foto dat ze geperst zijn. 2 stuks van 100gr voor de kids. Eentje van 150gr voor de leidinggevende en eentje van 200gr voor kok
Deze laatste heb ik nog wat chili, fijngehakte rode pepertjes en een beetje Jack Daniels toegevoegd.
Vlak voor etenstijd de bacon gesmoked op 140gr met appelhout.
In de tussentijd de PP geplukt...
Daarna de broodjes ff op de gril
Toen was het tijd voor de burgers.
Helaas ben ik vergeten om wat foto's te maken van het eindresultaat van het grillen en smelten van de vers geraspte cheddar.
Vervolgens was het tijd om te stapelen, onderste deel van de burger werd belegd met wat eikelbladsla, rucola en babyspinazie. Pulled porc erop, waarop de burger werd gelegd. Toen de bacon en BBQ-saus. Als laatste wat ingelegde uien.
Het eindresultaat mocht er wezen, als zeg ik het zelf:
Ik noem het "Tennesse burger with Pulled Porc, smoked bacon, cheddar and pickled union topped with a homemade BBQ whiskysauce.
Ps. Kids hebben geen PP en de whisky saus gegeten....
Zat al een tijdje te denken om iets met Jack Daniels te proberen. Je hebt natuurlijk al het rookhout, maar ja, waarom gewoon niet met de whisky zelf.
Ik zou sowieso al pulled porc maken vandaag, zie dit draadje.
Zo gezegd zo gedaan. Tijdens het breiden van de PP de hamburgers gemaakt. Ingrediënten was rundergehakt van de keurslager, mosterd, ketchup uienpoeder, knoflookgranulaat, zwarte peper en zout. Was ff vergeten om een fotootje te fixen van het mengen. Maar wel een foto dat ze geperst zijn. 2 stuks van 100gr voor de kids. Eentje van 150gr voor de leidinggevende en eentje van 200gr voor kok


Vlak voor etenstijd de bacon gesmoked op 140gr met appelhout.



In de tussentijd de PP geplukt...
Daarna de broodjes ff op de gril

Toen was het tijd voor de burgers.

Helaas ben ik vergeten om wat foto's te maken van het eindresultaat van het grillen en smelten van de vers geraspte cheddar.
Vervolgens was het tijd om te stapelen, onderste deel van de burger werd belegd met wat eikelbladsla, rucola en babyspinazie. Pulled porc erop, waarop de burger werd gelegd. Toen de bacon en BBQ-saus. Als laatste wat ingelegde uien.
Het eindresultaat mocht er wezen, als zeg ik het zelf:


Ik noem het "Tennesse burger with Pulled Porc, smoked bacon, cheddar and pickled union topped with a homemade BBQ whiskysauce.
Ps. Kids hebben geen PP en de whisky saus gegeten....