- Berichten
- 46
Goedendag,
ik heb gister avond voor het eerst kip gerookt. het eind resultaat is best goed gelukt, vinden ik en een paar collega's

alleen de weg er naar toe vond ik wat minder.
voor mij was dit eigenlijk een "test run" ik wil van het weekend namelijk wagen om 1,4kg procureur te gaan roken en er Pulled Pork van te maken.
aangezien ik tot gisteren eigenlijk op lagere temperatuur (onder de 150?C) heb gespeeld met mijn BBQ leek het me wel handig om dat een keertje te doen voor ik het varken verkloot
:-$
nu heb ik vanwege tijdgebrek misschien wat bochten afgesneden wat geleid heeft tot mijn problemen met de temperatuur en hoor graag wat jullie hier van denken zodat ik die fouten kan vermijden bij het maken van de PP dit weekend.
Ik heb maandag de pekeloplossing volgens het recept van Noskos gemaakt.
gisteravond thuis gekomen van werk en meteen de kip in de pekel.
eventjes de tijd genomen om een uurtje te eten zodat mijn vriendin ook wat aandacht krijgt
ik heb toen de ketel klaar gemaakt, ik heb een halve "minion ring" gemaakt, 2 rijen dik, met 1 laag briketten er bovenop. de briketten die ik gebruik zijn de fire up kokos briketten.
omdat ik deze minion ring ook wil gebruiken om het varkentje van het weekend op temperatuur te houden leek het me handig om ook de test run zo op te zetten.
ik heb toen mijn briketten starten gevuld met houtskool en die aangestoken. even gewacht en toen die heet waren bij de briketten gelegd.
Het idee van houtskool om de briketten aan te krijgen komt van YT kanaal "BBQ aus rheinhessen" de briketten zouden zo snel aan gaan vanwege de hoge hitte van houtskool.... is het idee....

zoals je ziet heb ik net de BBQ aan, met wat rookhout zijnde appel chunks en hickory chips.
ik heb niet de tijd om de BBQ op te laten warmen en dan pas de kip erop te leggen, dus leg de kip erop en ga proberen de temperatuur te regelen.
in het begin krijg ik hem nauwelijks boven de 95?C.
er zitten een paar dipjes in de grafiek, daar heb ik de deksel eraf genomen.
na de 3e keer het deksel eraf en wat blazen schiet hij wel heel erg door, na wat kwakelen krijg ik hem niet meer onder de 110?C (standaard temperatuur instelling van de HerQs temperatuur meter voor "BBQ smoke") hij blijft dan rond de 112 tot 116 heen en weer gaan. opzich acceptabel alleen niet waar ik op mikte
helaas geen screenshot dat de temperatuur redelijk stabiel blijft en daarna waren de kippetjes al op temperatuur.

ben ik gewoon te ongeduldig geweest en had ik de 3e keer het deksel gewoon moeten laten liggen?
wat denken jullie van de gebruikte methode van de minion ring en houtskool?
andere tips natuurlijk ook welkom
en ik zie dat er een ontzettend verhaal van heb gemaakt. hopelijk is het nog duidelijk :blush:
het eindresultaat van de kip:

ik vind ze lekker, niet te droog maar misschien wat te rokerig, maar dat is puur kip zonder iets erbij te eten.
vanavond gaat mijn vriendin een salade er mee maken dus ben benieuwd wat ik er dan van vind
alvast bedankt voor het meedenken
ik heb gister avond voor het eerst kip gerookt. het eind resultaat is best goed gelukt, vinden ik en een paar collega's


alleen de weg er naar toe vond ik wat minder.
voor mij was dit eigenlijk een "test run" ik wil van het weekend namelijk wagen om 1,4kg procureur te gaan roken en er Pulled Pork van te maken.
aangezien ik tot gisteren eigenlijk op lagere temperatuur (onder de 150?C) heb gespeeld met mijn BBQ leek het me wel handig om dat een keertje te doen voor ik het varken verkloot

nu heb ik vanwege tijdgebrek misschien wat bochten afgesneden wat geleid heeft tot mijn problemen met de temperatuur en hoor graag wat jullie hier van denken zodat ik die fouten kan vermijden bij het maken van de PP dit weekend.
Ik heb maandag de pekeloplossing volgens het recept van Noskos gemaakt.
gisteravond thuis gekomen van werk en meteen de kip in de pekel.
eventjes de tijd genomen om een uurtje te eten zodat mijn vriendin ook wat aandacht krijgt

ik heb toen de ketel klaar gemaakt, ik heb een halve "minion ring" gemaakt, 2 rijen dik, met 1 laag briketten er bovenop. de briketten die ik gebruik zijn de fire up kokos briketten.
omdat ik deze minion ring ook wil gebruiken om het varkentje van het weekend op temperatuur te houden leek het me handig om ook de test run zo op te zetten.
ik heb toen mijn briketten starten gevuld met houtskool en die aangestoken. even gewacht en toen die heet waren bij de briketten gelegd.
Het idee van houtskool om de briketten aan te krijgen komt van YT kanaal "BBQ aus rheinhessen" de briketten zouden zo snel aan gaan vanwege de hoge hitte van houtskool.... is het idee....


zoals je ziet heb ik net de BBQ aan, met wat rookhout zijnde appel chunks en hickory chips.
ik heb niet de tijd om de BBQ op te laten warmen en dan pas de kip erop te leggen, dus leg de kip erop en ga proberen de temperatuur te regelen.
in het begin krijg ik hem nauwelijks boven de 95?C.
er zitten een paar dipjes in de grafiek, daar heb ik de deksel eraf genomen.
na de 3e keer het deksel eraf en wat blazen schiet hij wel heel erg door, na wat kwakelen krijg ik hem niet meer onder de 110?C (standaard temperatuur instelling van de HerQs temperatuur meter voor "BBQ smoke") hij blijft dan rond de 112 tot 116 heen en weer gaan. opzich acceptabel alleen niet waar ik op mikte

helaas geen screenshot dat de temperatuur redelijk stabiel blijft en daarna waren de kippetjes al op temperatuur.

ben ik gewoon te ongeduldig geweest en had ik de 3e keer het deksel gewoon moeten laten liggen?
wat denken jullie van de gebruikte methode van de minion ring en houtskool?
andere tips natuurlijk ook welkom

en ik zie dat er een ontzettend verhaal van heb gemaakt. hopelijk is het nog duidelijk :blush:
het eindresultaat van de kip:

ik vind ze lekker, niet te droog maar misschien wat te rokerig, maar dat is puur kip zonder iets erbij te eten.
vanavond gaat mijn vriendin een salade er mee maken dus ben benieuwd wat ik er dan van vind

alvast bedankt voor het meedenken
