Goedeavond,
Ik loop er geregeld tegenaan dat de temperatuur heel lastig te controleren is na het toevoegen van rookhout... Temperatuur zakt soms flink. Komt dat dan door zuurstof tekort door de rook?
Ik voeg zeker niet teveel toe. Ook bij 1 blok(je) in de gloeiende kolen lijkt het soms erg lastig om de temp constant te houden. Zonder rookhout is dat geen enkel probleem!
Ik laat de kamado zeker 30 tot 45 min goed op de gewenste temp komen met platesetter en rooster enz erop. Dan haal ik dat er even kort uit om rookhout toe te voegen. Setter etc. er weer op en dan meteen vlees erop. Dan zou je denken dat temperatuur op gaat lopen... Rook lijkt verstikkend te werken. Als ik de deksel open is menig indiaan jaloers op de rook die eruit komt.
Wat ik in meeste gevallen heb gebruikt is appelhout in een doos van merk Napoleon.
Herkent iemand dit "probleem"? Iemand een tip? Bedankt!
Ik loop er geregeld tegenaan dat de temperatuur heel lastig te controleren is na het toevoegen van rookhout... Temperatuur zakt soms flink. Komt dat dan door zuurstof tekort door de rook?
Ik voeg zeker niet teveel toe. Ook bij 1 blok(je) in de gloeiende kolen lijkt het soms erg lastig om de temp constant te houden. Zonder rookhout is dat geen enkel probleem!
Ik laat de kamado zeker 30 tot 45 min goed op de gewenste temp komen met platesetter en rooster enz erop. Dan haal ik dat er even kort uit om rookhout toe te voegen. Setter etc. er weer op en dan meteen vlees erop. Dan zou je denken dat temperatuur op gaat lopen... Rook lijkt verstikkend te werken. Als ik de deksel open is menig indiaan jaloers op de rook die eruit komt.
Wat ik in meeste gevallen heb gebruikt is appelhout in een doos van merk Napoleon.
Herkent iemand dit "probleem"? Iemand een tip? Bedankt!