Veel recepten benoemen tot welke temperatuur je de barbecue moet opwarmen en houden tijdens het bereiden. Ik ging er altijd vanuit dat het hier ging om de temperatuur die de thermometer op de deksel van mijn Weber aangeeft. Ik heb nu echter ook een kernthermometer met een sensor aan het andere uiteinde van de probe, die aangeeft wat de 'omgevingstemperatuur' is. Doordat deze sensor veel lager zit dan de thermometer aan de deksel, en vaak ook niet boven de warmte zit bij indirect garen, is de omgevingstemperatuur die mijn kernthermometer aangeeft vaak een stuk lager.
Een vriend zei onlangs, toen ik vermoedde dat de temperatuur in de Weber te hoog werd, dat dit niet zo was want de kernthermometer gaf een omgevingstemperatuur aan die een stuk lager was en dat je daar naar moet kijken.
Wat is juist? Gaat het om de temperatuur die de deksel aangeeft, of die de kernthermometer aangeeft?
Een vriend zei onlangs, toen ik vermoedde dat de temperatuur in de Weber te hoog werd, dat dit niet zo was want de kernthermometer gaf een omgevingstemperatuur aan die een stuk lager was en dat je daar naar moet kijken.
Wat is juist? Gaat het om de temperatuur die de deksel aangeeft, of die de kernthermometer aangeeft?