- Berichten
- 1.937
3 weken geleden moesten wij naar de Hanos, dit keer niet voor vlees maar voor kaas, jullie weten, ik ben gek op kaas.
We hadden diverse soorten kaas nodig, die je normaal gesproken niet zomaar in de (kaas)winkel ziet.
Toen ik al die kaasjes ging opschrijven dacht ik opeens aan het topic van @@rno en zijn Tartiflette.
Dit wilde ik al zo lang maken en nu moest het er toch maar van komen, achteraf veel te laat want dit is een spekkie naar mijn bekkie.
Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen in de Savoie en razend populair onder de wintersporters.
Het bestaat uit Aardappelschijfjes, Ui, Spekkies, witte wijn, creme fraich/room en Reblochon.
Reblochon is qua vorm en structuur te vergelijken met een Camembert en qua smaak een soort superzacht smakende romige Brie.
Eigenlijk lijkt de Italiaanse Taleggio er nog het meest op.
Nadat ik versie 1.0 had gemaakt smaakte dat naar zoveel meer dat ik kort daarna versie 2.0 ben gaan maken.
Bij versie 1.0 hadden wij gegrilde tartaartjes van de grilplaat en Spinazie ala bloeb, wat echt een geweldige combi is.
1.0 was al geweldig, maar de aardappelschijfjes uit het koelvak van de super konden beter.
Nu is dit het jaargetijde dat de verse Opperdoeser aardappels er weer zijn, en als je die poft en in plakjes snijdt dan heb je een superaardappel.
Poffen doen wij niet in het vuur maar gewoon indirect op het rooster bij 200 gr. C tot een kerntemp van 98-99 gr. C
Dit luistert vrij nauw want ze mogen niet TE gaar worden.
Versie 2.0 met gevulde kipdijen die we de avond ervoor hadden gemaakt, oeps, helaas daarvan deze keer geen BBQ foto's dus niet gebeurd.
Versie 2.0 was echt nog veel lekkerder dan versie 1.0, de gepofte aardappel blijft dus een stadaard in dit recept.
VERSIE 1.0:
VERSIE 2.0
We hadden diverse soorten kaas nodig, die je normaal gesproken niet zomaar in de (kaas)winkel ziet.
Toen ik al die kaasjes ging opschrijven dacht ik opeens aan het topic van @@rno en zijn Tartiflette.
Dit wilde ik al zo lang maken en nu moest het er toch maar van komen, achteraf veel te laat want dit is een spekkie naar mijn bekkie.

Tartiflette is een gerecht uit de Franse Alpen in de Savoie en razend populair onder de wintersporters.
Het bestaat uit Aardappelschijfjes, Ui, Spekkies, witte wijn, creme fraich/room en Reblochon.
Reblochon is qua vorm en structuur te vergelijken met een Camembert en qua smaak een soort superzacht smakende romige Brie.
Eigenlijk lijkt de Italiaanse Taleggio er nog het meest op.
Nadat ik versie 1.0 had gemaakt smaakte dat naar zoveel meer dat ik kort daarna versie 2.0 ben gaan maken.
Bij versie 1.0 hadden wij gegrilde tartaartjes van de grilplaat en Spinazie ala bloeb, wat echt een geweldige combi is.
1.0 was al geweldig, maar de aardappelschijfjes uit het koelvak van de super konden beter.
Nu is dit het jaargetijde dat de verse Opperdoeser aardappels er weer zijn, en als je die poft en in plakjes snijdt dan heb je een superaardappel.
Poffen doen wij niet in het vuur maar gewoon indirect op het rooster bij 200 gr. C tot een kerntemp van 98-99 gr. C
Dit luistert vrij nauw want ze mogen niet TE gaar worden.
Versie 2.0 met gevulde kipdijen die we de avond ervoor hadden gemaakt, oeps, helaas daarvan deze keer geen BBQ foto's dus niet gebeurd.
Versie 2.0 was echt nog veel lekkerder dan versie 1.0, de gepofte aardappel blijft dus een stadaard in dit recept.
VERSIE 1.0:
VERSIE 2.0