Aan de hand van het recept van Ewald heb ik getracht ook een keer tante Miho een eer te bewijzen door haar Koreaanse kipsate te maken.
Recept goed gevolgd; maar ik vond het moeilijk om een goede sherry te kopen, dus maar een half-droge sherry gekocht (Williams & Humbert - Don Zoilo Oloroso - 12 Years Old -) met nootsmaken (niet dat ik dat erin proefde maar goed). Verder in de toko op zoek naar lichte soyasaus, check! Toen ik de 2.4kg kip had uitgebeend enin stukken had gesneden vond ik er nog vrij veel spieren (pezen) in zitten, maar zoals een poster op een ander bbqforum zei; "... en ja dat uitbenen doe je maar 1 keer. Daarna koop je uitgebeende kippedijen
" Ook vond ik het vlees niet 'onder' staan zoals bij Ewald wel was;
Dus naast het flesje Chineese soyasaus van 150ml ook maar een flesje 'normale' soyasaus erdoorheen, naar verhouding extra suiker en ook sherry (ik had meer vlees dus ik had van alles al naar verhouding wat meer gedaan)
Helaas moest ik mijn schoonbroer ophalen en had de kipsate van te voren afgegeven bij mijn schoonouders (waar een feestje was) ?n zijn ze op de gasbbq gegaan ipv de Q maar ze smaakte er niet minder om.
Maar toch... Ik vond ze te zout, ik eet nooit zout dus dan is het nogal snel te zout denk ik dan maar. De volgende keer 'gewone' kikoman? Die is minder zout toch?

Recept goed gevolgd; maar ik vond het moeilijk om een goede sherry te kopen, dus maar een half-droge sherry gekocht (Williams & Humbert - Don Zoilo Oloroso - 12 Years Old -) met nootsmaken (niet dat ik dat erin proefde maar goed). Verder in de toko op zoek naar lichte soyasaus, check! Toen ik de 2.4kg kip had uitgebeend enin stukken had gesneden vond ik er nog vrij veel spieren (pezen) in zitten, maar zoals een poster op een ander bbqforum zei; "... en ja dat uitbenen doe je maar 1 keer. Daarna koop je uitgebeende kippedijen



Dus naast het flesje Chineese soyasaus van 150ml ook maar een flesje 'normale' soyasaus erdoorheen, naar verhouding extra suiker en ook sherry (ik had meer vlees dus ik had van alles al naar verhouding wat meer gedaan)


Helaas moest ik mijn schoonbroer ophalen en had de kipsate van te voren afgegeven bij mijn schoonouders (waar een feestje was) ?n zijn ze op de gasbbq gegaan ipv de Q maar ze smaakte er niet minder om.

Maar toch... Ik vond ze te zout, ik eet nooit zout dus dan is het nogal snel te zout denk ik dan maar. De volgende keer 'gewone' kikoman? Die is minder zout toch?