BasBQ
Beef en Steak

Tandoori chicken...

 

Ronald Bonestroo

Kooltjesharker
Berichten
245
... maar dan op de BBQ ;)

Aangezien ik geen tandoor heb en ik het te omslachtig vind om de kamado als tandoor te gebruiken, doe ik 't altijd lekker op het rooster.
Gaat ook altijd perfect, verschil merk je praktisch niet.

Vanavond gestart met de drumsticks in de marinade te zetten.
Daarna gevacumeerd om lekker een dag in te trekken.

Morgen maak ik er nog een curry bij met groenten en aardappels, basmatirijst en uiteraard maak ik ook naan erbij.

Hier alvast mijn recept en de voorbereidingen in beeld (ben alleen vergeten de citroen op de foto te zetten zag ik achteraf!).
Morgen de rest van de bereiding!


Tandoori Chicken.

Benodigdheden kip

1kg braadsticks of dijfilet (mag in stukjes als je dat fijner vindt)
50gr griekse yoghurt
sap van een halve citroen
2 tenen knoflook gepureerd of gehakt
3cm verse gember geraspt
1 theelepel gemalen komijnzaad
2 theelepel tandoori masala
2 theelepel Indiase chilipoeder Kashmiri
1 eetlepel rode kleurstof van Jo-La
peper en zout

verse koriander voor de garnering naderhand!



Marinade

Alles in een ruime bak doen en flink doorroeren.
De kip bestrooien met peper en zout zoals je dat normaal ook zou doen. Daarna de kip in de marinade leggen en goed omroeren zodat alles met marinade bedekt is.

Afdekken met keukenfolie of vacumeren en in de koelkast minstens een nacht laten intrekken.



Grillen

Haal de kip uit de marinade en gaar deze eerst indirect op 140 graden tot een kerntemperatuur van ongeveer 65 ˚C. Gooi de marinade NIET weg!
Ondertussen snijd je een rode ui in dunne halve ringen en wentelt deze door de marinade.
Stook daarna de BBQ op tot zo'n 220-230 ˚C en grill de kip af.
Ondertussen bak je op een skillet de uien ook zodat ze mooi kleuren.
Wees niet bang als er donkerbruine randjes ontstaan op de kip of ui, dat gebeurt altijd als je 't goed doet. Geeft een mooie smaak. Aanbranden natuurlijk niet, dus blijf erbij en blijf opletten. Het gaat op 't laatst ineens flink hard.

Garneren

Leg de kip op een bedje van de gebakken ui en garneer deze met wat verse koriander.
Simpeler kan 't haast niet.

IMG_0485.jpg
IMG_0480.jpg
IMG_0482.jpg
IMG_0483.jpg
 
Laatst bewerkt:
P.s. forumbeheer!
Morgen komt de foto erbij van hoe ie op de BBQ ligt!
Vond 't leuk om een realtime verslag bij te houden.
Mocht dat niet toegestaan zijn, dan excuses!
 
Nou ik ben benieuwd! Aan de voorbereiding kan het niet liggen
 
Dat gaat heerlijk worden.
 
Dit ga ik eens volgen. Stuur je mij een stukje op.......yes...??
 
Zo!

Even een update!
Ze liggen nu lekker indirect te garen.
Straks afgrillen :)

Rest is ook al klaar, het is nu wachten op de juiste kerntemperatuur.

IMG_0488.jpg
 
Dat ziet er nu al heerlijk uit!
 
Dat ziet er echt fantastisch uit, wat een mooie kleuren zo!

Lijkt me heerlijk!
 
Wow, wat een smakelijke combi.

Wat voor lekkers heb je in dat andere gietijzeren pannetje ??
 
Ziet er heerlijk uit, ga ik ook eens proberen
 
Zeker weten!
Zit wel kleurstof in, maar dat geeft optisch wel een extra dimensie aan 't gerecht.
Beetje net zoiets als mijn blauwe hamburgers, maar dan in positieve zin deze keer :p
 
Ziet er heerlijk uit, ga ik ook eens proberen
Zeer zeker doen!
Dit is echt supereenvoudig, je moet alleen wel even de juiste spulletjes in huis halen. Maar ik kan je wel beloven dat, wanneer je 't een keer gemaakt hebt, je 't zeer zeker vaker gaat maken!
 
wauw, wat een gerecht.
ziet er werkelijk fantastisch uit.
die vriend van jou is een bofkont
 
Mooi gemaakt!

Mag ik vragen hoe je de rijst gemaakt hebt? Die ziet er qua structuur exact zo uit als in een Indiaas restaurant

Goede basmatirijst gebruiken.
Anderhalf uur van tevoren in lauw water voorweken.
Dan goed afspoelen, net zo lang tot 't water helder is, want al dat zetmeel zorgt ervoor dat de korrels gaan plakken naderhand. Daardoor blijven ze mooi.
En afkoken tot 't gaar is. Kan met afgepast water maar dat is door 't voorweken vrij lastig. Beter gewoon proeven tussendoor en afgieten.
Gaat vrij snel hoor, 6-7 minuten over 't algemeen. De korrel mag nog wel een bite hebben. En dan even laten staan in een pan met een deksel erop, even laten stomen nog, dan gaart ie nog ietsjes door.
Paar druppels gele kleurstof voor 't feestelijke effect en klaar ben je.
 
Terug
Bovenaan Onderaan