- Berichten
- 245
Vandaag de BBQ voor de 12e keer aan dit jaar 
Op het menu stond Lamb Vindaloo met als bijgerecht Tandoori Chicken. Dat hoort eigenlijk in een tandoor, maar gewoon grillen op de kamado kan ook prima.
Er zijn speciale houders en spiesen om de kamado als een tandoor te gebruiken, maar voor mij werkt dit ook uitstekend.
Recept deze keer meegeleverd voor jullie. Lijkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig. Wel wat aparte ingrediënten die niet iedereen in huis heeft.
Benodigdheden
1kg drumsticks
50gr griekse yoghurt
sap van een halve citroen
2 tenen knoflook gepureerd of gehakt
3cm verse gember geraspt
1 theelepel gemalen komijnzaad
2 theelepel tandoori masala van TRS
2 theelepel Indiase chilipoeder Kashmiri
1 eetlepel rode kleurstof van Jo-La
peper en zout
Marinade
Alles in een ruime bak doen en flink doorroeren.
De kip bestrooien met peper en zout zoals je dat normaal ook zou doen. Daarna de kip in de marinade leggen en goed omroeren zodat alles met marinade bedekt is.
Afdekken met keukenfolie en in de koelkast minstens een nacht laten intrekken.
BBQ voorbereiden door een indirecte zone te maken en opstoken tot zo'n 180 graden.
Drumsticks eerst indirect garen tot 65 graden en dan er even afhalen.
BBQ opstoken tot zo'n 250 graden en de drumsticks even afgrillen boven de kolen om een lekker korstje te krijgen. Wees niet bang voor een paar donkere plekjes hier en daar! Dat is niet erg, geeft een partij smaak waar je u tegen zegt.
Let wel goed op, want 't moet natuurlijk niet verbranden!
Garneren met wat koriander en smullen maar!

Op het menu stond Lamb Vindaloo met als bijgerecht Tandoori Chicken. Dat hoort eigenlijk in een tandoor, maar gewoon grillen op de kamado kan ook prima.
Er zijn speciale houders en spiesen om de kamado als een tandoor te gebruiken, maar voor mij werkt dit ook uitstekend.
Recept deze keer meegeleverd voor jullie. Lijkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig. Wel wat aparte ingrediënten die niet iedereen in huis heeft.
Benodigdheden
1kg drumsticks
50gr griekse yoghurt
sap van een halve citroen
2 tenen knoflook gepureerd of gehakt
3cm verse gember geraspt
1 theelepel gemalen komijnzaad
2 theelepel tandoori masala van TRS
2 theelepel Indiase chilipoeder Kashmiri
1 eetlepel rode kleurstof van Jo-La
peper en zout
Marinade
Alles in een ruime bak doen en flink doorroeren.
De kip bestrooien met peper en zout zoals je dat normaal ook zou doen. Daarna de kip in de marinade leggen en goed omroeren zodat alles met marinade bedekt is.
Afdekken met keukenfolie en in de koelkast minstens een nacht laten intrekken.
BBQ voorbereiden door een indirecte zone te maken en opstoken tot zo'n 180 graden.
Drumsticks eerst indirect garen tot 65 graden en dan er even afhalen.
BBQ opstoken tot zo'n 250 graden en de drumsticks even afgrillen boven de kolen om een lekker korstje te krijgen. Wees niet bang voor een paar donkere plekjes hier en daar! Dat is niet erg, geeft een partij smaak waar je u tegen zegt.
Let wel goed op, want 't moet natuurlijk niet verbranden!
Garneren met wat koriander en smullen maar!