- Berichten
- 109
Vanavond een Tafelspitz zoals de Duitsers een picanha noemen klaargemaakt.
We zagen hem vorige week bij de Aldi liggen en was 11 euro voor bijna 900 gram vlees dus wij dachten dat valt te proberen.
Dat het een goedkoop stuk was bleek wel want het het vlees was Flüssig Gewürtzt oftewel het was geïnjecteerd met een zoutoplossing.
Ik heb vlees vanmorgen uit de verpakking gehaald en een vlies wat aan de bovenkant zat nog even weggetrimd. Aan de onderkant zat nog een heel dun vetje wat ik heb laten zitten. Ik heb een eigengemaakte spg rub licht aangebracht ivm het reeds aanwezige zout. Vervolgens het vlees onafgedekt weggezet in de koelkast om beetje in te drogen.
‘‘s middags de BBQ aangestoken op 120 graden en het vlees in ca een uur gegaard naar ongeveer 46 graden.
Hierna de Joe opgestookt naar ongeveer 250 graden en het vlees een lekkere korst gegeven op de soapstone. Doeltemperatuur was 52 graden maar dat duurde langer als verwacht dus nog even 5 minuten indirect een tik gegeven naar doeltemperatuur.
Het resultaat was een prachtige cuisson en het vlees smaakte verrassend lekker en mals. Er was een heel lichte zoutigheid maar ook nog voldoende smaak aan het vlees.
Het vetlaagje was wel taai maar dat mocht de pret niet drukken.
Gegeten roerbakgroenten, rösti en chimichurrie.
Zou ik een Tafelspitz opnieuw kopen? Waarschijnlijk niet maar het was wel ver boven verwachting.
We zagen hem vorige week bij de Aldi liggen en was 11 euro voor bijna 900 gram vlees dus wij dachten dat valt te proberen.
Dat het een goedkoop stuk was bleek wel want het het vlees was Flüssig Gewürtzt oftewel het was geïnjecteerd met een zoutoplossing.
Ik heb vlees vanmorgen uit de verpakking gehaald en een vlies wat aan de bovenkant zat nog even weggetrimd. Aan de onderkant zat nog een heel dun vetje wat ik heb laten zitten. Ik heb een eigengemaakte spg rub licht aangebracht ivm het reeds aanwezige zout. Vervolgens het vlees onafgedekt weggezet in de koelkast om beetje in te drogen.

‘‘s middags de BBQ aangestoken op 120 graden en het vlees in ca een uur gegaard naar ongeveer 46 graden.

Hierna de Joe opgestookt naar ongeveer 250 graden en het vlees een lekkere korst gegeven op de soapstone. Doeltemperatuur was 52 graden maar dat duurde langer als verwacht dus nog even 5 minuten indirect een tik gegeven naar doeltemperatuur.

Het resultaat was een prachtige cuisson en het vlees smaakte verrassend lekker en mals. Er was een heel lichte zoutigheid maar ook nog voldoende smaak aan het vlees.
Het vetlaagje was wel taai maar dat mocht de pret niet drukken.
Gegeten roerbakgroenten, rösti en chimichurrie.
Zou ik een Tafelspitz opnieuw kopen? Waarschijnlijk niet maar het was wel ver boven verwachting.