Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Dat zou prima kunnen. Misschien even wat folie op het rooster er onder, dan moet de lucht langs de andere kolen. Op die manier kun je het wat beter regelen allemaal.
Ik meet de dome-temperatuur met een thermometer die bovenin net onder het handvat van de deksel in de weber is geschoven. Kan het zijn dat het daar wat heter is dan op het rooster?
Dacht ik al. Net de temperatuur op het rooster gemeten en die lag een tiental graden lager. Dan gaan we de temperatuur een tikkie verhogen.
Afgelopen uur waren de kooltjes aan de rechter zijde zo goed als op. Dus aan die zijde alles opgeruimd en daar het vlees geplaatst. Aan de linkerzijde kooltjes bijgevuld. Het vlees is toen 1 graad in temperatuur gezakt.
Overigens, in de start-post houd ik het temperatuur-verloop bij.
Ik wacht het rustig af. Trek straks een flesje droge witte wijn open en ga dan net zo lang naar de weber kijken totdat het vlees 88 graden is. Het vlees klaarkijken zeg maar
Sinds ik het vlees verplaatst heb (bijna 2 uur geleden) is ie wel 2 graden in temperatuur gedaald......
Ja, die luchtgaten zijn al vanaf het begin gesloten. Ik lees maar half merk ik Nee die luchtgaten zitten niet boven mijn vlees. Zal dat even veranderen. Maar kan best zijn dat dan de temperatuur de lucht in gaat: Momenteel zijn die gaten boven dicht en onder de schuif een klein tikkeltje open.
Vlees is inmiddels weer een graadje gestegen naar 64 graden.
nee hoor, maak je maar niet ongerust. kan zomaar een uur of wat duren.
geduld, neem nog een lekker wijntje erbij en laat de bbq maar gaan.
Echt het komt goed en wordt beloont
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.