Temperatuur is dus een paar keer wat hoger geweest dan ik wenste (meet op het rooster, dus gebruik niet de thermometer van de weber zelf...), maar inmiddels redelijk onder controle
Ik moest vanmorgen eerst even boodschappen doen, dus de schuif zo ver mogelijk dicht gedraaid in de hoop dat het ondertussen wel wat zou zakken... was op zich niet zo heel bang dat het echt te ver door zou slaan. Toen ik terugkwam stond hij op 135 ofzo, niet optimaal, maar er is mij verteld dat een procureur wel wat kan hebben
Toch even een paar kooltjes eruit gehaald, en kon ik gelijk even een foto maken!
Ondertussen maar de koolsla van Dominique gaan maken, een broodje PP met ouwe turk komt later nog wel een keer dan
Zojuist in de glaze gezet. Kerntemperatuur is 69, maar ligt er al wel dik 5 uur op.. En als ik het wedstrijd recept goed volg/begrijp, dan gaat het erom dat hij of na 5 uur, of bij 74gr. in de glaze moet.
Gelijk maar wat kooltjes bijgevuld, want die begonnen toch al wel redelijk op te raken..
Zo lag hij er eerst bij:
En toen in de glaze:
En het temp. tabelletje weer even aangevuld:
Dome Vlees
9:15 26 7
9:25 76 8 schuif naar 1/4
9:30 80 8
9:37 85 9 schuif naar 3/4
9:45 106 11
9:50 117 13 schuif weer naar 1/4
9:55 121 14 schuif nog iets verder dicht
10:00 125 16 bijna helemaal dicht, bovenste schuif ook iets geknepen
10:15 132 21
10:30 130 27
11:35 137 50 Terug van boodschappen, schuif dicht gezet
12:15 136 57
13:15 124 65
14:15 126 68
14:30 125 69 Glaze erover, gedraaid en kolen bijgevuld