- Berichten
- 245
Beste Barbeknoei,
Je slaat wel flink door hoor.
We hebben 't niet over tig liter water en heel warm water. We hebben 't over een klein beetje water. En je praat jezelf ook nog eens flink tegen door te zeggen dat je de bacteriegroei stimuleert, terwijl je daarna zegt dat 't warmere water veel sneller afkoelt dan kouder water.
In die paar minuten zou dat dus al omgedraaid moeten zijn
Maar je gaat wel compleet voorbij aan hetgeen ik zeg. Lees mijn eerste reactie nog eens door...
We hebben 't over lauw water. Dat is water van zo'n 15-20 graden in mijn opinie tot maximaal lichaamstemperatuur. Daarboven is 't zeker niet veilig te noemen inderdaad.
Waarom niet in koud kraanwater van 8 graden?
Omdat je dan je product glaceert zodra je 't in 't water gooit. Door de bevroren buitenkant bevriest het water onmiddellijk aan 't product vast en dat zorgt ervoor dat het een soort isolatielaagje vormt waardoor het langer duurt. Doe je dit met iets warmer water van zo'n 15 graden, dan heb je dat effect niet en ontdooit het veel sneller.
En ja, 't ligt er heus wel aan met welk product je dat doet. We hadden 't hier over procureur dat door en door verhit wordt.
En garen met 35 graden? Heb je daar een onderbouwing voor of is dat iets wat je zelf ervaren hebt? Ik heb er namelijk nog nooit van gehoord en kan er online ook niets over vinden. Ik leer graag bij hoor. Hou wel van dit soort discussies.
Je slaat wel flink door hoor.
We hebben 't niet over tig liter water en heel warm water. We hebben 't over een klein beetje water. En je praat jezelf ook nog eens flink tegen door te zeggen dat je de bacteriegroei stimuleert, terwijl je daarna zegt dat 't warmere water veel sneller afkoelt dan kouder water.
In die paar minuten zou dat dus al omgedraaid moeten zijn
Maar je gaat wel compleet voorbij aan hetgeen ik zeg. Lees mijn eerste reactie nog eens door...
We hebben 't over lauw water. Dat is water van zo'n 15-20 graden in mijn opinie tot maximaal lichaamstemperatuur. Daarboven is 't zeker niet veilig te noemen inderdaad.
Waarom niet in koud kraanwater van 8 graden?
Omdat je dan je product glaceert zodra je 't in 't water gooit. Door de bevroren buitenkant bevriest het water onmiddellijk aan 't product vast en dat zorgt ervoor dat het een soort isolatielaagje vormt waardoor het langer duurt. Doe je dit met iets warmer water van zo'n 15 graden, dan heb je dat effect niet en ontdooit het veel sneller.
En ja, 't ligt er heus wel aan met welk product je dat doet. We hadden 't hier over procureur dat door en door verhit wordt.
En garen met 35 graden? Heb je daar een onderbouwing voor of is dat iets wat je zelf ervaren hebt? Ik heb er namelijk nog nooit van gehoord en kan er online ook niets over vinden. Ik leer graag bij hoor. Hou wel van dit soort discussies.