Na al enkele keren brisket gemaakt te hebben met wisselende resultaten dit weekend nogmaals een brisket gemaakt en mede doordat ik tevreden ben met het resultaat wil ik deze met jullie delen.
Begonnen met een brisket van 4.6 kg, deze bijgetrimd en het zilvervlies verwijder. Ook geinjecteerd met een mix van rundbouillon, geclarifieerde boter, uienpoeder en lookpoeder en worcestersaus.
Zaterdagavond omstreeks 20.30 uur de primo klaargemaakt en aangestoken en om 21.30 de brisket er op gegooid met de gedachte dat deze wel pas zondagmiddag ging klaar zijn (mede door de vorige ervaringen) Gewoon de heatermeter ingesteld op 105 graden en gaan slapen.
Deze ochtend om 7 uur wakker geworden doordat onze kleine man hier het nodig vond om het hele huis bij elkaar te krijsen en gelijk maar eens kijken naar mijn gsm en zien dat de brisket reeds 88 graden heeft, gelijk maar eens gaan kijken en prikken om te zien hoe we er voor staan. Bepaalde plekken mooie mals, andere nog redelijk stug, dus gewoon laten liggen.
Rond 9.30 uur bereikte de brisket een kerntemperatuur van 90 graden dus nogmaals gaan prikken en ik vond dat hij mals genoeg was om eraf te halen. In folie gewikkeld en in een thermobox gegooid omdat het toch nog wat vroeg was om al te gaan eten.
Om 13 uur deze gesneden met volgend resultaat en daarna maar gelijk gaan opeten. Ik vond hem zeer goed van smaak maar de flat mocht mssh iets minder lang maar de point was zeer mals, sappig en smaakvol. Maar onze tafelgasten vonden het ongelofelijk lekker en waren vol lof terwijl ik hun dan nog de flat voorgeschoteld had en de point lekker voor ik en de vrouw gehouden had. Maar de borden waren alemaal leeg dus ik mag het gerust een succes noemen. Op naar de volgende.
Nog een grafiekje van het temperatuurverloop, groen is de kerntemperatuur, oranje is de dome temperatuur
Begonnen met een brisket van 4.6 kg, deze bijgetrimd en het zilvervlies verwijder. Ook geinjecteerd met een mix van rundbouillon, geclarifieerde boter, uienpoeder en lookpoeder en worcestersaus.



Zaterdagavond omstreeks 20.30 uur de primo klaargemaakt en aangestoken en om 21.30 de brisket er op gegooid met de gedachte dat deze wel pas zondagmiddag ging klaar zijn (mede door de vorige ervaringen) Gewoon de heatermeter ingesteld op 105 graden en gaan slapen.
Deze ochtend om 7 uur wakker geworden doordat onze kleine man hier het nodig vond om het hele huis bij elkaar te krijsen en gelijk maar eens kijken naar mijn gsm en zien dat de brisket reeds 88 graden heeft, gelijk maar eens gaan kijken en prikken om te zien hoe we er voor staan. Bepaalde plekken mooie mals, andere nog redelijk stug, dus gewoon laten liggen.


Rond 9.30 uur bereikte de brisket een kerntemperatuur van 90 graden dus nogmaals gaan prikken en ik vond dat hij mals genoeg was om eraf te halen. In folie gewikkeld en in een thermobox gegooid omdat het toch nog wat vroeg was om al te gaan eten.
Om 13 uur deze gesneden met volgend resultaat en daarna maar gelijk gaan opeten. Ik vond hem zeer goed van smaak maar de flat mocht mssh iets minder lang maar de point was zeer mals, sappig en smaakvol. Maar onze tafelgasten vonden het ongelofelijk lekker en waren vol lof terwijl ik hun dan nog de flat voorgeschoteld had en de point lekker voor ik en de vrouw gehouden had. Maar de borden waren alemaal leeg dus ik mag het gerust een succes noemen. Op naar de volgende.




Nog een grafiekje van het temperatuurverloop, groen is de kerntemperatuur, oranje is de dome temperatuur
