BasBQ
Beef en Steak

Sunday brisket (point)

fa288c93b49c6247d3c103ad83e9a384.jpg


Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Kern is nu 78 C. Je moet ECHT geduld hebben. En vroeger beginnen.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
82 nu

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Wel schieten op. Kern is nu 87 C. Nog 2 graden en dan pak ik hem in. De laatste  2 graden komt er in de koelbox er wel bij.
f0dbf2688d68251b8dc691deacef2b41.jpg


Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
De laatste graden gaan laaaaangzaaaam. Of ben ik te ongeduldig. Ik wil het proeven. Nu 88 C in de kern.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Hij is ingepakt. Nog even geduld ......

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
En dan hopen dat het niet een eigenwijs stuk vlees is ;)
 
Het uurtje rusten is voorbij. Uitpakken.
07fe35c8b961911352e50bf9123a1342.jpg

Het ziet er goed uit! We gaan snijden. Spannond! Hoe zal die zijn?
8b45b63fd85cb4e098de5d3eaafade9d.jpg

De trektest gedaan. Perfect.
Direct na het snijden zag ik geen rookring. Jammer, maar wel voldoende rooksmaak. Kruiding is goed. Mals, maar na het snijden wel snel iets droog. Dat zal liggen aan het Hollandse vleesras. Voor de 1e x ben ik tevreden. Maar ik ga volgende x iets hoger in temperatuur zitten en ik ga het stuk larderen met aanwasvet. Bedankt allen voor het kijken en de reacties.
628598382c227cbd6198be6527850395.jpg


Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
SilverFox zei:
En dan hopen dat het niet een eigenwijs stuk vlees is ;)
Ik kan alles inpakken. Met mn meissie ook gelukt.
 
Wat vond het gezin er van?  Ze waren enthousiast over de structuur en smaak.  En ze zijn kritisch  kan ik jullie melden! Dit biedt hoop voor de volgende x.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Thanks het was een lange zit maar absoluut de moeite waard. Een ervaring rijker!

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Dank je Maccie! Ik vond het leerzaam en ga hier en daar iets wijzigen en kijken of mijn vleeskennis hier een verbetering kan aan brengen.
Ik houd jullie op de hoogte.
 
Terug
Bovenaan Onderaan