BasBQ
Beef en Steak

Summit PP

 
 
 
 
 

McPeet

Gemarineerd
Berichten
1.650
Al weken keek uit naar dit weekend, eindelijk tijd voor PP van mijn nieuwe Summit. Vrijdagavond de procureur uit de vriezer gehaald om te ontdooien, zaterdagavond ingewreven met mengsel van BBQguru en Apple BBQ rub

Het stukje vlees mocht daarna lekker de hele nacht in de koelkast doorbrengen.
Zondag om 08.45 de Weber aangestoken, rookbakje gevuld met appelhout en om 9.15 was de temp 119, tijd om de procureur op het rooster te leggen. Kerntemperatuur 14 gr

Pannetje gevuld met water en appelsap en deze op  de flavoriser bars gezet. Temperatuur met 2 branders op nog geen halve stand bleef ondanks de wind mooi rond de 120 gr
Daarna was het tijd voor lekker kopje koffie en de krant van zaterdag, via de Maverick mooi de temperatuur in de gaten kunnen houden


 
Het verloop van de temperatuur is als volgt gegaan:
09.15 - 119 - 14 (rookhout toegevoegd)
09.45 - 122 - 22 (rookhout toegevoegd)
11.15 - 121 - 46 (rookhout toegevoegd)
11.45 - 118 - 53
12.30 - 116 - 62
13.15 - 130 - 67
14.00 - 125 - 73
14.15 - 115 - 74 ingesmeerd met PP glaze
15.15 - 126 - 75
16.15 - 123 - 80 ingepakt in aluminium folie
16.45 - 130 - 83
17.15 - 128 - 87
17.25 - 128 - 88 vocht opgevangen en weer opnieuw ingepakt in alu
 
nog wat foto's

Pannetje met PP Glaze is al behoorlijk op temperatuur

Ingesmeerd met de glaze

En ingepakt en maar wachten totdat de meter 88 gr aangeeft
 
hij gaat lekker  :)
 
Om 17.25 was het zover, kerntemperatuur 88 graden. Vocht opgevangen en weer opnieuw ingepakt. Ondertussen de coleslaw gemaakt met dressing van mayo, appelazijn, peper, zout, appelstroop en een klein beetje honing

Om 18.30 gaan we eten  :D
 
Lekkkkkker lekkkkkkkker, dat wordt smullen
 
Wat kunnen 60 minuten lang duren...... Maar om18.25 was het zover, folie eraf en pullen maar. Als eerste een stukje Bark eraf gehaald om te proeven. Wow.....heeeeeeerlijk. Vrouw en kind zitten al aan tafel te wachten, broodjes doorgesneden, coleslaw erop en pulled pork erop. Stukjes augurk maken het vervolgens helemaal af. We hebben onwijs lekker gegeten.

Voor het pullen nog snel een foto gemaakt

Een bak vol

Het eerste broodje

En het 2e broodje. Rest eten we van de week op :D

 
Mooie run!
 
Heerlijk, ik krijg weer trek....
Bedankt voor de mooie reportage.  B-)
 
Mooie run
 
lust ik en idd een mooie bark
 
Terug
Bovenaan Onderaan