- Berichten
- 2.292
Suikerbrood
Ingredi?nten:
500 gr bloem
10 gr zout
1 tl kaneel
200 ml melk
1 ei
3 el gembersiroop
1 zakje instant gist
1 zakje vanillesuiker
220 gr suikerklontjes
2 el kristalsuiker
Boter om schaal in te vetten en de bovenkant van het deeg in te smeren
Doe de bloem in een kom en meng de kaneel gist erdoor. Maak in het midden een kuil en schenk de gembersiroop, ei en melk erbij. Meng alles goed en voeg dan het zout toe. Meng alles tot een zacht deeg en laat 10 minuutjes rusten. Bestrooi het werkvlak met een beetje bloem en kneed hierop het deeg 5-10 minuten tot het soepel is. Vorm het deeg tot een bal, leg deze terug in de kom en laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Doe in de tussentijd de suikerklontjes in een theedoek en vouw deze dicht. Sla nu, met bijvoorbeeld een vlees hamer, de klontjes kapot. Bestrooi, na het rijzen, het werkvlak weer met bloem en druk het deeg erop uit tot een dikke lap. Verdeel de klontjes kandij en de vanille suiker erover, rol het deeg op en kneed de suiker er goed door.
Vet de bodem en zijkanten van een gietijzeren cakevorm goed in met boter en strooi daar een laagje kristalsuiker over. Druk het deeg weer uit, nu tot een lap met dezelfde lengte als de vorm en rol de lap op. Leg deze rol in de vorm en dek het losjes af met plasticfolie. Laat het deeg nog eens 1 uur rijzen.
Verwarm de bbq voor op 200 ?C. Bestrijk de bovenkant van het brood met wat gesmolten boter en bak het suikerbrood in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Direkt uit de oven keer je het brood op een plank bekleed met bakpapier en laat het afkoelen.

Ingredi?nten:
500 gr bloem
10 gr zout
1 tl kaneel
200 ml melk
1 ei
3 el gembersiroop
1 zakje instant gist
1 zakje vanillesuiker
220 gr suikerklontjes
2 el kristalsuiker
Boter om schaal in te vetten en de bovenkant van het deeg in te smeren
Doe de bloem in een kom en meng de kaneel gist erdoor. Maak in het midden een kuil en schenk de gembersiroop, ei en melk erbij. Meng alles goed en voeg dan het zout toe. Meng alles tot een zacht deeg en laat 10 minuutjes rusten. Bestrooi het werkvlak met een beetje bloem en kneed hierop het deeg 5-10 minuten tot het soepel is. Vorm het deeg tot een bal, leg deze terug in de kom en laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Doe in de tussentijd de suikerklontjes in een theedoek en vouw deze dicht. Sla nu, met bijvoorbeeld een vlees hamer, de klontjes kapot. Bestrooi, na het rijzen, het werkvlak weer met bloem en druk het deeg erop uit tot een dikke lap. Verdeel de klontjes kandij en de vanille suiker erover, rol het deeg op en kneed de suiker er goed door.
Vet de bodem en zijkanten van een gietijzeren cakevorm goed in met boter en strooi daar een laagje kristalsuiker over. Druk het deeg weer uit, nu tot een lap met dezelfde lengte als de vorm en rol de lap op. Leg deze rol in de vorm en dek het losjes af met plasticfolie. Laat het deeg nog eens 1 uur rijzen.
Verwarm de bbq voor op 200 ?C. Bestrijk de bovenkant van het brood met wat gesmolten boter en bak het suikerbrood in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Direkt uit de oven keer je het brood op een plank bekleed met bakpapier en laat het afkoelen.








