Beef en Steak

Suikerbrood op de Kamado

 
 

Buitenkoken

Vuurmaker
Berichten
83
Suikerbrood gebakken op de Kamado

Dit recept heb ik van Levine bakt, zij heeft heerlijke broodrecepten

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/06/suikerbrood.html

Suikerbrood
• 500 gram tarwebloem
• 7 gram droge gist
• 10 gram zout
• 45 ml/3 eetlepels gembersiroop
• 180 gram (volle) melk, lauwwarm
• 100 gram ei (2 eieren maat M), los geklopt
• 75 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
• 180 gram parelsuiker
• 1 theelepel kaneel
• 15 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
• 2 kleine aluminium suikerbroodbakvormen of 1 grotere, dik ingevet met roomboter

Hieronder staat de werkwijze voor het deeg kneden in een standmixer, maar je kunt het deeg natuurlijk ook in een broodbakmachine of met de hand kneden.

Werkwijze deeg kneden in een standmixer: Meng tarwebloem, droge gist en zout in de kom. Roer gembersiroop, melk en de eieren door elkaar, voeg dit bij het bloemmengsel en roer met een pollepel door elkaar. Kneed met de deeghaak tot het vocht is opgenomen door de bloem (± 5 minuten). Voeg dan de gesmolten boter toe en kneed in ± 10 minuten tot een soepel deeg dat van de wand van de kom loslaat.
DA8B22FC-B602-43DB-BAF9-C48E11445777.jpeg

1e rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af en laat het deeg in ongeveer 60 minuten in volume verdubbelen.

Meng intussen de parelsuiker met de kaneel en de gesmolten boter. Door ook wat gesmolten boter door de suikerparels te mengen kleeft de kaneel aan de suikerparels en is zo makkelijker door het deeg te mengen.
FB4ACEA0-03D1-4191-8C72-D4B42DCF362E.jpeg


Vulling erdoor werken: Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek en druk of rol het deeg uit tot een rechthoek. Strooi de helft van de suikerparels erover en vouw het deeg als een brief in 3-en. Druk of rol het deeg nogmaals uit tot een rechthoek, strooi de andere helft van de suikerparels erover en vouw het weer als een brief in 3-en. Snijd nu het deeg met een deegsteker in stukken en kneed ze weer samen. Herhaal het in stukken snijden en samen kneden zonodig nog een keer, tot de suikerparels goed door het deeg gemengd zijn.

Vormen: Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en bol de stukken deeg losjes op. Laat afgedekt 20 minuten liggen. Rol ieder stuk deeg tot een rechthoek (let erop dat ze niet breder worden dan de bakblikken) en rol ze vanaf de bovenkant op, knijp de naad dicht. Leg de deegrollen met de naad naar beneden in de bakblikken.

C591065B-AFA8-461E-A5E2-6D50D14E22A1.jpeg

Verwarm tijdens de 2e rijs de BBQ voor op 200 °C.
CC5A0886-B28C-4408-9977-3D828E5AE121.jpeg


2e rijs: Laat de broden in 45 – 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is genoeg gerezen als je er met een vinger op drukt en het deeg veert langzaam terug.

Bakken: Bak de broden in ongeveer 30 minuten gaar en bruin. Los ze direct uit de bakblikken en laat ze afkoelen op een rooster.
(Deze pizzasteen gebruik ik alleen om brood af gebakken wat in een blik zit)

9BD5E8BF-40C9-46B9-AA62-C6BEE2A91767.jpeg
72C03002-58EA-4CE2-9989-75F5A4B1B677.jpeg
D67907AA-8E32-4BDE-A89E-334045DC6287.jpeg




O

B644DC99-2BC9-4AB7-8DB5-08ED84CEE8FC.jpeg
 
Suikerbrood, zoo lekker! Ziet er goed uit die ga ik even onthouden.
 
Dat ziet er heerlijk uit!

Komt op de lijst. 😋
 
Deze wil ik ook wel proberen. Bedankt voor het delen.
 
lekker lekker!! #todolijstje
 
Terug
Bovenaan Onderaan