BasBQ
Beef en Steak

Stromboli van de WGA

 
 
 

DutchCraftBeer

Kooltjesharker
Berichten
218
132792A9-4BAB-4120-9D6B-E4F245E8CFC8-12436-0000073B9535D849.jpg


Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben behoorlijk trots op dit gerecht. Vanmiddag de geest gekregen door de fotowedstrijd en direct een mooi recept gezocht.

Uiteindelijk besloten om een heuse Stromboli met drie soorten kaas, basilicum, peterselie, pijnboompitten en knoflook te gaan maken.
Stromboli is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan omdat het brood een aantal maal met een pen is doorgestoken, waardoor de kaas er als lava uitstroomt tijdens het bakken.

Ingredi?ntenlijst:
  • 200 ml water
  • 350 gr bloem
  • 20 gr boter of margarine
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl gist
Voor de vulling:
  • 175 gr buffelmozarella
  • 75 gr verse parmezaanse kaas
  • 100 gr gorgonzola
  • 1 el platte peterselie, gehakt
  • 2 el verse basilicum, gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr pijnboompitten, geroosterd

Voor de afwerking:
  • 1 el olijfolie
  • paar takjes verse rozemarijn

Foto's post ik zo. Eerst ff een pannenkoek bakken voor de kleine man. :)

B9E7339B-AE75-4029-951A-47AB69C31E88-12298-000007120416E0C1.jpg


72679924-F908-4D95-AA42-5655BD2A10F5-12298-000007121CA1910A.jpg


0632F720-4268-468E-8E0A-CFA91E3E2518-12298-000007120D81EE83.jpg


2A11A337-528D-455D-B37B-4DEBEE371A9A-12298-0000071215290729.jpg


A6FCC555-A296-4E9E-96D5-8D7554919AF2-12298-00000712241F5BFF.jpg


082AD9F9-3769-49B3-9263-D34B5E67138B-12298-000007122C7EF9EB.jpg


A57F34BB-E62C-4D8E-9084-9077116476FA-12298-000007123C3B39AC.jpg


8DEFAEE6-720B-4BA1-A42E-242C88E466EA-12298-000007124BD2CF99.jpg


Na de tweede keer rijzen:

AFC2E376-6D43-4AB2-B8E4-F058C65B6A4C-12436-00000721E2CABA73.jpg


D1F3AA32-3942-4B40-A935-0AA87D377C6B-12436-00000721EA2425CD.jpg


CF7A7A98-FF88-4CD1-8F03-1961796A2416-12436-00000721F6AF4292.jpg




Tataa! :D
 
DutchCraftBeer zei:
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben behoorlijk trots op dit gerecht.

Ik zeg geheel terecht !  en bedankt voor het recept deze ga ik zeker een keer maken !
 
petje af hoor, en dat meen ik echt.
Ziet eruit als een fantastisch resultaat
 
Holymoly.......
 
structor zei:
Ik zeg goed bezig. Maaruhm was hij lekker?

Volgens de insiders (lees: mijn vrouw) is ie fantastisch. Ze zegt dat het brood verder geen beleg meer nodig heeft. Het is smeu?g en smaakvol van zichzelf.
Ikzelf vond het ook best binnen te houden.  ;)
 
Heb je het brood vaak moeten draaien zodat hij gelijkmatig verwarmde?
 
Frits zei:
Heb je het brood vaak moeten draaien zodat hij gelijkmatig verwarmde?

Ja, en dat was best lastig. Zoals je ziet was er weinig ruimte om mijn handschoenen ertussen te krijgen. Haha. En op een gegeven moment zat de gesmolten kaas tegen het rooster geplakt en moest ik hem echt losscheuren. En zo verlies je dus ook veel warmte.
Volgende keer zou ik hem dan ook "op zijn Raichlen's" doen; kooltjes aan beide kanten en dan in het midden zetten.
En ik zou hem ook nog liefst wat extra hitte van onderen willen geven, want daar had hij wat mij betreft ietsje gaarder mogen zijn, als zegt mijn vrouw dat ze het niet proeft.
Ik wel alleen, maar ben dan ook een beetje perfectionistisch.
 
Terug
Bovenaan Onderaan