- Berichten
- 347
Vandaag op het menu: stoofvlees. Normaal maak ik dat in de keuken, maar vandaag leek het mij leuk om dit op de BBQ te maken.
Ingrediënten:
1 kg riblap
2 winterpenen
1 prei
paar stengels bleekselderij
2 uien
3 tenen knoflook
2 plakken ontbijtkoek
tijm (2tl)
peper (1el)
zout
bouillonblokje
Leffe bruin 0.0% ( kinderen eten ook mee)
Mosterd
bloem
50 gram boter
Stappen:
Riblappen grillen
Prei, bleekselderij en winterpeen grillen
Het vlees in blokjes en de groenten fijnsnijden.
De Dutch Oven op de Q en de boter smelten. De uien braden en de laatste minuut de knoflook er bij. Als de uien glazig zijn, de bloem er bij en goed doorroeren.
Vlees, groenten, bouillonblokje en bier toevoegen en het stoven kan beginnen.
In een skillet even de peper roosteren en samen met de gedroogde tijm even vijzelen en aan de stoof toevoegen.
Na ca 2 uur, de ontbijtkoek beleggen met wat mosterd en in de pan doen. Na nog 1 uur, even doorroeren en de stoof is klaar.
De foto's:
We hebben heerlijk gegeten
Ingrediënten:
1 kg riblap
2 winterpenen
1 prei
paar stengels bleekselderij
2 uien
3 tenen knoflook
2 plakken ontbijtkoek
tijm (2tl)
peper (1el)
zout
bouillonblokje
Leffe bruin 0.0% ( kinderen eten ook mee)
Mosterd
bloem
50 gram boter
Stappen:
Riblappen grillen
Prei, bleekselderij en winterpeen grillen
Het vlees in blokjes en de groenten fijnsnijden.
De Dutch Oven op de Q en de boter smelten. De uien braden en de laatste minuut de knoflook er bij. Als de uien glazig zijn, de bloem er bij en goed doorroeren.
Vlees, groenten, bouillonblokje en bier toevoegen en het stoven kan beginnen.
In een skillet even de peper roosteren en samen met de gedroogde tijm even vijzelen en aan de stoof toevoegen.
Na ca 2 uur, de ontbijtkoek beleggen met wat mosterd en in de pan doen. Na nog 1 uur, even doorroeren en de stoof is klaar.
De foto's:
We hebben heerlijk gegeten
