- Berichten
- 37




BBQ ingericht voor minion methode. En een hoekje om te roken. Oorspronkelijk recept is voor de slowcooker. Voor wat meer bbq flavor rook ik de sukade lapjes en de knoflook een uurtje met appel hout.

Me nieuwe bbq gereedschap een bijltje kan ik me rook houd makkelijker verkleinen






Voor de foto mosterd boven op daarna omgedraaid, anders word het zoon zootje.

Schaal paste maar net dicht



Stiekem al vast even wat van het vocht geproefd. Me vinger tot het eerst kootje opgegeten. Ben geen bier drinker. Maar zo als ik het flesje stond is de smaak lekker zoet. De overige kruiden en specerijen komen goed tot hun recht. Kruiden alleen nog iets hard om dat ze gedroogd waren. Kern in 83 gr. en even een paar kooltjes en bij gedaan om hem warm te houden. Ben benieuwd of de azijn nog iets heeft gedaan voor de smaak niet echt maar het zou volgens me lesstof er voor moeten zorgen dat het vlees malser word/afbreekt. Nu zijn de lapjes nog heel.




Gebakken aardappels er bij. Vlees even laten rusten en gesneden. Saus even een beetje aangemaakt met alles binder. Er zitten 3 uien is dat is groenten genoeg voor vandaag

Saus iets dikker is top blijven de kruiden beter hangen. We hebben heerlijk zitten eten.
Ingredi?nten lijst:
1 kg sucadelappen
-2 uien, grof gesneden
-1 teen knoflook, gehakt
-1 flesje
-1 eetl. azijn
-
-2 takjes verse tijm of 2 eetl gedroogde
-zwarte peper en zout
-2 plakjes ontbijtkoek
-grove mosterd
-vloeibare braadboter
Bereidingswijze:
Wrijf het vlees in met vers gemalen zwarte peper. Snij de uien grof en hak de teen knoflook.
Besmeer de plakken ontbijtkoek met de mosterd.
Doe de uien en knoflook bij het vlees, giet er de azijn,het bier en de kruiden bij.
Leg de plakken koek bovenop het vlees
Als je dit niet wilt, stoof het dan wat korter. Indien nodig tussendoor de onderste stukken vlees omwisselen met de bovenste. Breng op smaak met zout en peper.
Haal het vlees uit de saus. leg het te rusten onder aluminium folie. Maak de saus aan met allesbinder.
Snij het vlees en voeg weer bij de saus. Eet met rijst, Patat, Puree, of gebakken aardappeltjes.
Bron